Rescaten un xiquet atrapat entre els dits de la mà del Gulliver de València

Els bombers van extraure el menor després de fer uns talls en les extremitats del gegant, ablanir la superfície i crear espais amb pinces i tascons

Mà dreta del gegant Gulliver el dia en què es va inaugurar aquesta gran estructura rehabilitatada, a l'octubre
Mà dreta del gegant Gulliver el dia en què es va inaugurar aquesta gran estructura rehabilitatada, a l'octubre / Jorge Gil (Europa Press)

La policia i els bombers han rescatat un xiquet que aquest diumenge de vesprada va quedar atrapat entre els dits de la mà dreta del gegant Gulliver, al parc que porta el seu nom en l'antic llit del Túria de València.

Per a rescatar el menut, els efectius van fer dos talls en els dits del gegant en forma de L i van ablanir l’espai on havia quedat atrapat el menut, donat que era de fibra de vidre. A més, per a tindre espai per a intervindre, els bombers van crear espais amb pinces i tascons fins a aconseguir alliberar el xiquet, que va ser atés per l'ambulància del servei de bombers.

Els fets van passar poc abans de les nou de la nit, quan els agents van ser requerits en aquest parc que diàriament visiten centenars de menuts. Els agents, per prevenció, van desallotjar el parc, com ha confirmat l'alcaldessa, María José Catalá.

Sense lesions

L'alcaldessa ha assegurat que el menor està bé i "no ha patit cap problema de cap mena", a més d'explicar que el parc es va desallotjar perquè “bombers i policies pogueren treballar amb tranquil·litat, no per res especialment”.

A més, Catalá ha requerit una anàlisi al servei de prevenció per a saber si hi ha punts del Gulliver que necessiten una millora de seguretat, encara que ha remarcat que aquest parc és segur, com saben "quasi tots els valencians" que han passat allí part de la infància.

“És dels parcs més emblemàtics de la ciutat. Evidentment, passen situacions molt particulars, però no podem traslladar la sensació que és insegur: no ho ha sigut per a nosaltres, que tenim 42 anys i estem estupends, i tampoc per als xiquets que van ara”, ha declarat.

El Gulliver es va reobrir a l’octubre, després d’una profunda remodelació que va costar un milió d’euros i va mantindre aquesta gran figura de rampes i tobogans tancada durant un any i mig. Poc després, a principis de desembre, l’Ajuntament es va veure obligat a tancar dos tobogans del parc Gulliver per a reparar els desperfectes detectats poc després d’inaugurar la rehabilitació.

També et pot interessar

stats