Reobri el Parc Gulliver després d'una rehabilitació d'un milió d'euros

S’han remodelat la zona d’entrada, l’enjardinat i la figura gegant, millorant les superfícies, la ventilació, les xarxes per grimpar i el sistema contra incendis

Imatge d'un dels tobogans de la figura gegant del Parc Gulliver, ara remodelada / Pàgina oficial de Parc del Turia
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 d'octubre 2022 - 19:08 Actualitzat: 28 d'octubre 2022 - 15:50

El Parc Gulliver de València dona de nou la benvinguda als seus visitants aquest divendres. Ha sigut un any i mig de pausa, el temps necessari per a dur a terme les obres de millora i restauració després de que, al maig de 2021 i a les poques hores d’obrir tras la pausa que va suposar la pandèmia, diversos xiquets es queixaren de rascades i picors causades pel mal estat de les instal·lacions. L'Ajuntament ha invertit vora un milió d'euros en aquesta reforma. El 6 de novembre hi haurà una gran festa per a celebrar la inauguració dels treballs de rehabilitació.

Les actuacions sobre l'entrada, la figura gegant i la resta del recinte

Les reparacions s’han centrat en la zona d’accès, on s’han invertit 118.000 euros, i que ha permés “millorar la zona de picnic i garantir la màxima accesibilitat a l’espai”, eliminant a més els xiprers que impedeixen visualitzar la figura des de fora; i també en la intervenció integral en la figura gegant de Gulliver sobre terra, per a millorar la seua accesibilitat i l’estat del seu interior (substitució del sistema de ventilació i del sistema contra incendis existent), “en desús per inundacions periòdiques que impossibilitaven la seua gestió tal com va ser concebuda originalment". La figura de Gulliver s’ha rehabilitat completament amb la reparació de la superfície i dels elements complementaris (el barret i el sable de la figura), així com la substitució de xarxes per a grimpar. També s’ha actuat sobre l’edifici de control i serveis. 

S’inclouen tots els components del recinte, és a dir, paviments, mobiliari urbà, enllumenat, senyalística, tancaments, jardineria, àrees d’espera… Els treballs realitzats, valorats en poc més de 900.000 euros, han permés la rehabilitació de tota la instal·lació. 

Una festa infantil el sis de novembre per la reapertura

Campillo també ha recordat que l’ajuntament oferirà una gran festa per a festejar la reapertura que tindrà lloc el pròxim diumenge 6 de novembre, “per a premiar la paciència de xiquets i xiquetes, que segur que han trobar a faltar l’espai”. 

El Gulliver és un parc públic gratuït que es troba situat als Jardins del Túria de la ciutat de València, entre els ponts de l’Angel Custodi i el del Regne de València i es va inaugurar l’any 1990, com a part d’un conveni entre l’ajuntament de València, que cedí els terrenys, i la Conselleria d’Indústria, Comerç i Turisme. Obra de l’arquitecte Rafael Rivera i de l’artista faller Manolo Martín, el principal reclam del recinte es una escultura tombada sobre terra del personatge de Gulliver, (tret de la novel·la de Jonathan Swift), plena de tobogans i zones de joc, que simula el moment en que Gulliver va ser amarrat a terra pels habitants diminuts de Liliput. 

També et pot interessar

stats