Rescaten un voltor desorientat d’una empresa ceràmica d’Onda

Els agents del Seprona van traslladar l’animal fins a la Pobla de Benifassà, on es recuperarà i es reintroduirà de nou en l’entorn natural

Un agent del Seprona subjecta el voltor rescatat de l'empresa ceràmica d'Onda que ara es recupera a la Tinença de Benifassà
Un agent del Seprona subjecta el voltor rescatat de l'empresa ceràmica d'Onda que ara es recupera a la Pobla de Benifassà / Guàrdia Civil

El van trobar sense cap ferida, però desorientat. Per això s’havia quedat en una fàbrica ceràmica d’Onda, d’on el va rescatar la Guàrdia Civil. Es tractava d’un voltor lleonat que els agents del Seprona, el Servei de Protecció de la Naturalesa d’aquest cos, van rescatar a Onda i que ja està al Centre de Recuperació de Fauna Forn del Vidre de la Pobla de Benifassà.

El voltor lleonat és inconfusible pel plomatge, però també per la grandària que té. Quan desplega les ales pot superar els dos metres i mig i pot pesar fins a deu quilos. No debades, és una de les aus més voluminoses d’Europa.

Els agents van rebre l’avís que una au rapaç, de grans dimensions, estava sobre el material ceràmic d’una empresa d’Onda. En arribar a aquesta indústria, els agents del Seprona van veure que l’animal no presentava ferides, però estava desorientat i per això no podia emprendre el vol.

En capturar el voltor, els agents el van traslladar fins al centre de Recuperació de Fauna Forn del Vidre de la Pobla de Benifassà. Allà, una vegada recuperat l’animal, es reintroduirà de nou en el medi natural, segons han avançat des de la Guàrdia Civil.

L’exemplar pertany a una espècie que sol consumir carnum de grans dimensions i, encara que figura en el Llistat d'Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial, no està inclòs en el Catàleg Espanyol d'Espècies Amenaçades, com apunten des de Seo Birdlife. Ara bé, els fitosanitaris i la normativa sobre el tractament d’animals morts, que són aliment dels voltors, han minvat la població els últims anys. 

També et pot interessar

stats