Rescaten 320 persones migrants en 6 pasteres a l’Estret

Altres 20 han desaparegut després del naufragi d’una llanxa pneumàtica a les aigües del Marroc.

La Guàrdia Civil custodia un grup de migrants a Lanzarote que van ser rescatats dimarts en aigues de les IIles Canàries
La Guàrdia Civil custodia un grup de migrants a Lanzarote que van ser rescatats dimarts en aigues de les IIles Canàries / Javier Fuentes (Efe)

Salvament Marítim ha rescatat 320 persones migrants a les aigües de l’estret de Gibraltar en les últimes hores. Navegaven en sis pasteres en direcció a les costes espanyoles.

L’operatiu arrancava la passada mitjanit amb la detecció d’una primera embarcació amb 39 persones, a la qual ha seguit el rescat de diverses naus amb 55, 87, 51, 43 i 45 migrants.

Entre els ocupants d’aquesta última pastera, el vaixell Guardamar Concepción Arenal ha recuperat amb vida 14 dones i tres nadons. 

Totes les persones rescatades han sigut transbordades al vaixell María Zambrano per a ser traslladades al port d‘Algesires, a Cadis.

Aquests migrants se sumen a les més de 300 persones que Salvament Marítim va rescatar ahir divendres a les aigües de l’Estret a bord d’altres sis pasteres. 

20 persones desaparegudes a les costes del Marroc

També a les aigües de l’Estret es busquen 20 dels 24 ocupants d’una llanxa pneumàtica que ha naufragat a la vora de Nador, al Marroc. 

Dues embarcacions de pesca que faenaven a la zona han aconseguit rescatar quatre dels migrants però s’ignora el parador de la resta.

Segons informa el digital nadorcity.com, els ocupants de la pastera són joves rifenys veïns de Mariuari, una població pròxima a Melilla, i van fer-se a la mar ahir divendres des d’una platja propera. 

Al llarg de la setmana, la Marina Reial del Marroc ha rescatat més de 500 persones a la deriva a les aigües de l‘Estret, la mar d’Alborán i l’oceà Atlàntic.

També et pot interessar

stats