Rescaten 15 excursionistes alacantins, deu d'ells menors, que es van perdre als llacs de Covadonga

El grup de scouts es van desorientar i acabaren rescatant-los a les tres de la matinada en perfectes condicions

Moment del rescat del grup escaut alacantí a Covadonga
Moment del rescat del grup 'scout' alacantí a Covadonga / EuropaPress

El grup de rescat del Servei d'Emergències del Principat d'Astúries (Sàpia), en col·laboració amb guarderia del parc nacional de Pics d'Europa, ha localitzat i evacuat un grup de scouts procedents d'Alacant que es van desorientar la nit passada en els voltants dels llacs de Covadonga, en el municipi asturià de Cangas de Onís.

El grup, format per un total de 15 persones, 5 adults i 10 menors, es trobaven en perfecte estat encara que per prevenció el Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) va activar una ambulància i l'equip d'atenció primària de Cangas de Onís fins a l'estacionament del llac Ercina on els estaven esperant.

El Centre de Coordinació d'Emergències del 112 Astúries va rebre l'avís a les 01:11 hores de la matinada. En la telefonada indicaven que eren un grup de 15 persones que s'havien desorientat i tenien molt de fred. Havien eixit al matí des de Caín per a fer la ruta que acabava als llacs de Covadonga.

La Sala 112 del SEPA va activar el grup de rescat per terra perquè acudira al lloc i va informar els 112 de Cantàbria i Castella i Lleó així com la Guàrdia Civil i el SAMU.

Mentre l'equip de rescat es dirigia al lloc, a les 02:47 hores, es va rebre una trucada d'un guarda del parc indicant que havia localitzat al grup de joves. Estaven bé i anava a guiar-los fins a l'aparcament del llac Ercina on els estaven esperant amb una furgoneta.

A les 03:52 hores el grup de rescat assenyalava que ja s'havia trobat amb els scouts i el guarda en l'estacionament de l'Ercina, on s'havia enviat l'equip sanitari.

Des de Cangas de Onís la Policia Local va informar que podien allotjar-los en les instal·lacions esportives municipals.

També et pot interessar

stats