Els viatgers del vaixell Tenacia continuen sense poder accedir als seus vehicles

Les investigacions preliminars apunten l’incendi d’un dels motors principals com a causa del sinistre que va obligar a desembarcar 350 viatgers

El vaixell incendiat, a l'esquerra de la imatge, entra a la bocana del port de València
El vaixell incendiat, a l'esquerra de la imatge, entra a la bocana del port de València / Jorge Gil (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 de juliol 2024 - 09:23 Actualitzat: 10 de juliol 2024 - 22:59

La majoria dels 350 passatgers evacuats del vaixell Tenacia, que va patir un incendi dilluns de matinada quan cobria el trajecte València-Palma, continuen allotjats en hotels de València. Este dimecres a la vesprada un grup de vora trenta persones ha pogut accedir al seu equipatge. Però cap d’ells ha pogut recuperar el vehicle. Molts estudien tornar a Palma, ja que es queixen que estan perdent dies de faena. 

Així, els passatgers hauran de quedar-se una nit més als hotels. Així els ho ha confirmat la companyia este matí, que diu que els treballs per a recuperar els camions, cotxes i motos que anaven a bord van per a llarg i estan sent molt complicats.  

Fonts de GNV, la naviliera propietària de l’embarcació, apunten que la companyia s’afanya perquè els passatgers puguen retirar “com més prompte millor” tots els vehicles que van embarcar i els objectes personals que van haver de deixar dins del ferri quan el capità va donar ordes d’evacuació, com van explicar a À Punt este dimarts alguns dels afectats.

En este sentit, la naviliera ha informat que treballa en coordinació amb les autoritats competents del port de València per a fer accessibles totes les zones del vaixell i que tan prompte com es resolga esta "qüestió crítica" de l'accessibilitat, es podran començar a recollir efectes personals de les cabines i en les zones públiques i, posteriorment, a fer les activitats necessàries per a recuperar la càrrega pesada i dels cotxes dels garatges. Mentrestant, la companyia treballa per a garantir l'estada dels passatgers als hotels.

D’altra banda, i pel que fa a les causes del sinistre, les primeres investigacions apunten que el foc es va originar en un dels motors principals de l’embarcació, encara que caldrà esperar a la inspecció detallada l'embarcació, ja en sec, per a extraure les conclusions definitives.

La sala de màquines ha acumulat fins a quatre metres d’aigua que Capitania Marítima de València ja ha autoritzat a extraure una vegada fetes les primeres inspeccions. Cal recordar que cap al migdia de dimarts va arribar el vaixell sinistrat al port de València, acompanyat de dos embarcacions més.

El capità del vaixell, en declaracions facilitades per la naviliera, explica que “la decisió de desembarcar els passatgers es va adoptar per a garantir la màxima seguretat dels passatgers i la tripulació”.

Només l'electricitat d'emergència

"En eixe moment, el vaixell només comptava amb el generador elèctric d'emergència, la qual cosa suposava una reducció de tots els serveis a bord", afig el màxim responsable de la navegació de l’embarcació.

Una vegada amarrat el vaixell al port de València i amb els passatgers a l’espera de recuperar les seues pertinences, el capità ha desvelat que "al garatge principal, un remolc recalfat presentava risc potencial d'incendi, la qual cosa podria haver complicat encara més les operacions d'evacuació", motiu que reforçava la necessitat d’evacuar els passatgers. 

També et pot interessar

stats