Rescatada una pastera amb 51 immigrants en la mar d'Alborán

El vaixell SAR Mastelero, de Salvament Marítim, arribarà a Almeria aquesta vesprada.

Rescatada una pastera amb 51 immigrants en la mar d\'Alborán
Rescatada una pastera amb 51 immigrants en la mar d'Alborán

Salvament Marítim ha rescatat 51 migrants que viatjaven amb una pastera localitzada prop de l'illa d'Alborán procedent del Marroc. El vaixell SAR Mastelero arribarà a Almeria aquesta vesprada.

Un avís a les 5.30 hores de la matinada va alertar el centre de Salvament Marítim d’Almeria sobre l'eixida d'una pastera de la platja de Kariat al Marroc. Un helicòpter va albirar la pastera a 24 milles de l'illa d'Alborán i el vaixell SAR Mastelero va acudir a rescatar els ocupants.

En la pastera hi havia 51 persones, 49 homes i dues dones. Després del rescat ha posat rumb al port d'Almeria, on s'establirà el corresponent dispositiu d'atenció humanitària per a aquests casos, compost per efectius de Creu Roja, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

El passat mes de novembre va ser un mes negre a les costes espanyoles, ja que almenys 113 immigrants van perdre la vida o van desaparéixer en la mar quan intentaven arribar a Espanya. A més, l'arribada per via marítima de persones que fugen dels seus països és molt superior a la de l'any passat.

També et pot interessar

stats