Es reprén a mig gas el treball dels vivers de clòtxines del port de València

Sis dels 19 vivers de clòtxines treballen des de divendres passat i a partir de demà al grup se sumaran els del dic Est, que han rebut l'autorització aquest dilluns

Els clotxiners reprenen activitat al port de València / À Punt NTC
Joan Miquel Llopis
31 de maig 2021 - 21:36

Als vivers de clòtxines del port de València treballen en mínims des de dimarts passat, quan la Conselleria de Sanitat va paralitzar l'arreplega i distribució de clòtxines valencianes per la detecció d'una biotoxina, només perillosa després d'una gran ingestió, que estava lleugerament més alta del nivell normal. Per seguretat van tancar el moll. Una circumstància amb efectes importants per al sector, com que està en plena campanya de la clòtxina de València.

Dels 19 vivers només sis estan autoritzats a treballar des del cap de setmana. Són els ubicats al moll de la Gitada. Des d'aquest dilluns al grup dels autoritzats se sumen els clotxiners del dic Est, que han rebut l'autorització mentre els entrevistava À Punt. Els 12 vivers restants continuen en parada i a l'espera de notícies.

Tot i la parada, esperen una bona temporada

Les plataformes que poden treballar s'esforcen des del cap de setmana en la faena: traure les clòtxines, llavar-les, seleccionar-les i envasar-les per a portar-les a la depuradora. Per llei, segons han explicat a À Punt, han de passar 12 hores filtrant i netejant-se.

Si no fora per aquesta parada, la temporada es presenta bona. José Luis Peiró, el president dels clotxiners del port de València, ha explicat que calculen que eixiran 1.200 tones de clòtxina. "Crec que la ploguda d'aquest hivern ha beneficiat molt perquè la pluja el que fa és portar menjar per a les clòtxines". Durant aquesta setmana de parada han deixat de traure unes 50 tones de producte.

Una interrupció de l'activitat que ha arribat en plena campanya de la clòtxina de València, en un moment en què els mercats de la Comunitat Valenciana esperen l'arribada d'aquest preuat mol·lusc.

També et pot interessar

stats