Aturada provisional de la campanya de clòtxina

La producció s'atura fins al cap de setmana que ve per l’augment dels nivells d’un bacteri en la mar, només perillós després d'una gran ingesta

S’atura la producció de clòtxina per l’augment dels nivells d’una biotoxina en la mar / À Punt NTC

En plena campanya de la clòtxina de València, aquest dimarts els criadors han hagut de parar la producció després que la Conselleria de Sanitat els ha comunicat que ha trobat una biotoxina només preocupant després d'una gran ingesta però que obliga a parar totalment la producció i la venda, almenys fins al cap de setmana que ve.

Els 19 clotxiners instal·lats al port de València han viscut el primer dia de parada total des que va començar la campanya a mitjan mes de març pels resultats de les anàlisis de l'aigua que banya els vivers. 

El president de l'Agrupació de Clotxiners del port de València i Sagunt, José Luis Peiró, ha assegurat a À Punt NTC que la biotoxina estava lleugerament més alta del nivell normal i per seguretat alimentària s'ha tancat el moll.

No és un bacteri perillós, perquè s'hauria de menjar molta clòtxina per a intoxicar-se, però les conseqüències d'aquesta parada de quatre o cinc dies suposa unes pèrdues en el sector molt significatives. Peiró explica que de les 100 tones de clòtxines que es poden arreplegar en una setmana, els beneficis poden estar entre els 300.000 o 400.000 euros. Tot i això, són pèrdues que afortunadament no es repeteixen molt habitualment. 

Aquest dimarts, Sanitat Universal ha tornat a prendre mostres de l'aigua al moll i divendres a migdia se sabrà si el cap de setmana tornaran les clòtxines al mercat.

També et pot interessar

stats