La clòtxina valenciana torna als mercats

La Conselleria de Sanitat Universal ha alçat la prohibició als sis clotxiners ubicats al moll de la Gitada mentre que els 13 vivers restants continuen en parada

Es reprén la cria de clòtxina a València / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal ha comunicat aquest divendres a l'agrupació de clotxiners del port de València que s'alça la prohibició de la clòtxina de València en una part dels vivers de clòtxina. Des d'aquest migdia ja han treballant sis clotxiners al moll de la Gitada.

Els pròxims dies podria alçar-se la parada als altres 13 vivers situats en altres zones del port. Una mesura que va arribar després que dimarts passat es va detectar una biotoxina a les aigües del port.

Segons el president de l'Agrupació de Clotxiners del Port de València i Sagunt, José Luis Peiró, la biotoxina “estava lleugerament més alta del nivell normal" i per seguretat alimentària es va decidir tancar el moll.

La parada ha arribat en plena campanya de la clòtxina de València, un moment en què els mercats de la Comunitat Valenciana esperen l'arribada d’aquest preuat mol·lusc. Una interrupció que en termes econòmics podria arribar a representar entre 300.000 i 400.000 euros en pèrdues.

També et pot interessar

stats