Rep l'alta una altra de les persones ferides en el Medusa

Queden tres hospitalitzats recuperant-se de l'accident ocorregut en el festival de música i la més greu pateix fractura de columna

Imatge del recinte del Medusa Festival a Cullera
Imatge del recinte del Medusa Festival a Cullera / Natxo Frances (Efe)

Una de les persones que va resultar ferides la matinada de dissabte en el Medusa Festival de Cullera i que va ser ingressada a l'hospital de Sagunt per una fractura ja té l'alta, segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal aquest dimarts. És la segona alta mèdica que es dona en 24 hores, després que aquest dilluns eixira de l'hospital una altra de les joves ingressades al Clínic de València

Encara queden hospitalitzades tres persones més, en concret als hospitals de Sant Joan d'Alacant, el Clínic de València i la Ribera, amb ferides de diversa consideració després que caigueren diverses estructures dels escenaris muntats a l'espai del Medusa. L'accident, causat per un esclafit tèrmic registrat prop de les quatre de la matinada, va provocar la mort d'un jove de 22 anys i va deixar una quarantena de ferits, que foren atesos en el mateix recinte (els més lleus) i en diversos hospitals valencians.

Dels tres pacients que encara queden convalescents, la més greu és una xica de 19 anys que presenta una fractura en la columna i que està ingressada a la Ribera.

Bravo: "L'autoritat judicial determinarà si es van complir les mesures"

L'organització del Medusa Festival s'ha defensat a través d'un comunicat de la tragèdia viscuda i asseguren que el recinte complia la normativa per a celebrar de forma segura l'esdeveniment. Segons argumenten, no es preveia un "fenomen virulent" com el que va provocar l'accident. A més, asseguren que una junta de seguretat, formada per autoritats estatals i municipals, així com la Guàrdia Civil i forces de seguretat de l’estat, realitzaren una revisió exhaustiva de les estructures un dia abans del començament del festival. 

En resposta, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha assenyalat que correspon a l'autoritat judicial determinar si es van adoptar totes les mesures de seguretat. El jutjat que investiga els fets va rebre el diumenge les primeres dues denúncies de perjudicats i el mateix dissabte va demanar a l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) un informe sobre les circumstàncies registrades a Cullera a l'hora en la qual es van produir els fets i en tot el recinte.

També et pot interessar

stats