Renúncia al seu càrrec el magistrat del Constitucional processat per maltractament

Valdés va ser detingut l'agost passat, quan uns testimonis van alertar els agents d'una forta discussió amb la seua donat.

Fernando Valdés, fins ara magistrat del Tribunal Constitucional, en una imatge d'arxiu
Fernando Valdés, fins ara magistrat del Tribunal Constitucional, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El magistrat del Tribunal Constitucional Fernando Valdés, processat recentment per un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar, ha renunciat al seu càrrec aquest dimecres. El president del Constitucional ja ha acceptat la renúncia, que es publicarà en els pròxims dies en el Butlletí Oficial de l’Estat.

Després de l’eixida de Valdés, el Tribunal Constitucional (TC) treballarà ara amb onze magistrats. El considerat sector progressista del tribunal, al qual pertanyia aquest magistrat, perd així suports. El lloc que ocupava Valdés era un dels quatre que estava pendent de renovació.

Valdés va ser detingut l'agost passat, quan uns testimonis van alertar els agents d'una forta discussió amb la seua dona. El magistrat del Suprem va acordar la setmana passada processar Valdés per un presumpte delicte de maltractaments en l'àmbit familiar en veure indicis de criminalitat contra ell, encara que es pot recórrer contra la interlocutòria.

Versions contradictòries

Segons el relat del jutge instructor, Valdés va discutir amb la seua esposa, que va pujar al pis superior i confiava que, donades les patologies del magistrat, no la seguira, però Valdés va pujar i la dona, que temia per la seua integritat, va cridar “socors, auxili, ajuden-me, per favor”. Valdés, en percebre que els crits els escoltaven els vianants d’un parc públic pròxim, va tancar la finestra i les cortines i va continuar la discussió. “Des de l'exterior, els vianants van percebre moviments bruscos i colps, que van determinar una lesió, no diagnosticada, en el dors de la mà dreta de la dona”, afig la interlocutòria.

Les versions de Valdés i la dona contradiuen aquest relat. Els dos van negar qualsevol agressió física o psíquica, una tesi que també avala la filla, que va exculpar el pare.

També et pot interessar

stats