"Renovables sí, però no així": l'ecologisme rural es manifesta a València

Quaranta organitzacions, plataformes i col·lectius del País Valencià es mobilitzen per a demanar que el model energètic aposte per l'autoconsum i no pels macroprojectes

Imatge de la manifestació organitzada aquest diumenge a la ciutat de València
Imatge de la manifestació organitzada aquest diumenge a la ciutat de València / À Punt NTC

La Coordinadora de Plataformes Ciutadanes per una Ubicació Racional i Sostenible de les Energies Renovables del País Valencià ha convocat aquest diumenge al migdia una manifestació a la plaça de la Mare de Déu de València per a mostrar el seu rebuig al model energètic pel qual es decanten des dels governs espanyol i valencià.

Sota el lema, "Renovables sí, però no així", vora quaranta organitzacions, plataformes i col·lectius de tot el territori demanen que s'aposte per l'autoconsum i no pels macroprojectes que consideren que només afavoreixen les grans empreses.

En aquesta línia, la coordinadora exigeix la paralització temporal de noves instal·lacions fotovoltaiques i eòliques. Aquest és el segon acte organitzat aquesta setmana per la suma heterogènia d'entitats en defensa del món rural i de l'entorn natural i s'emmarca en tota una sèrie de mobilitzacions programades per a aquesta tardor.

L'objectiu és fer arribar a les Corts, en l'inici de l'activitat parlamentària i per registre d'entrada, un document que recull les demandes d'aquesta quarantena d'organitzacions. Així, la coordinadora busca traslladar al debat públic la modificació del model plantejat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i pel decret llei 14/2020 de la Generalitat.

D'aquesta manera, demanen que es prioritze una transició energètica basada en l'estalvi, en el respecte als ecosistemes i pels territoris d'interior, en l'eficiència energètica i l'autoconsum.

També et pot interessar

stats