Renfe reactiva la venda de bitllets d'AVE entre Alacant i Madrid i l'amplia a tot l'estiu

Fins al 12 de setembre els serveis d'alta velocitat arribaran a l'estació d'Atocha

Un AVE a Atocha
Un AVE a Atocha / À Punt NTC
15 de juny 2022 - 20:23

Uns dies després de suspendre Renfe la venda de bitllets d'AVE entre Madrid i Alacant ha reactivat aquesta opció i l'ha ampliada fins al 12 de setembre, segons ha explicat en un comunicat.

L'Ajuntament d'Alacant havia criticat la setmana passada que Renfe suspenguera la venda de bitllets més enllà del 30 de juny, a l'inici de la temporada turística. Aquest dimecres Renfe ha remarcat que l'ampliació de la venda permetrà als ciutadans planificar les vacances. "D'aquesta manera, eixiran a la venda tots els trens AVE durant la temporada alta d'estiu. Això contribueix al fet que els viatgers que tinguen com a destinació Alacant puguen planificar les vacances d'estiu", explica Renfe.

A més, els trens AVE entre Alacant i Madrid arribaran de moment a Atocha, segons les mateixes fonts. Serà així fins al 12 de setembre. La destinació final dels AVE entre Alacant i Madrid ha sigut motiu de polèmica durant els últims mesos. L'anunci d'Adif del canvi d'estació d'arribada, d'Atocha a Chamartín, degut a unes obres (un túnel passant que unirà les dues estacions madrilenyes), ha rebut el rebuig general entre els responsables polítics i econòmics a la Comunitat Valenciana. Un canvi de capçalera que afegirà quinze minuts al recorregut i que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, va recordar al març que és una mesura temporal ja anunciada fa tres anys, que es demorarà entre sis i set anys.

Aquest dimecres, Renfe ha dit que a partir del 12 de setembre "Adif dissenyarà les noves marxes que s'articularan entorn de les estacions de Chamartín i Atocha".

D'altra banda, Renfe també ha informat que en els pròxims dies eixiran a la venda la nova oferta dels trens Alvia transversals que, després de l'obertura del nou túnel que comunicarà Chamartín amb Atocha, veuran retallats els temps de viatge, cosa que beneficiarà a recorreguts com, per exemple, Gijón-Alacant".

També et pot interessar

stats