Renfe suspén la venda de bitllets d'AVE entre Madrid i Alacant de manera momentània a partir del 30 de juny

L'Ajuntament d'Alacant denuncia aquesta decisió presa a les portes de la temporada turística i que danyarà l'economia de la província

Un AVE
Un tren de l'AVE / À Punt NTC

Renfe ha suspés la venda de bitllets d'AVE entre Madrid i Alacant de manera momentània a partir del 30 de juny, a l'espera que es definisquen quins trens tindran l'estació d'Atocha com a destinació final i quins la de Chamartín, en el trajecte Alacant-Madrid.

Fonts de Renfe i Adif han explicat que aquesta cancel·lació de bitllets és "temporal" i "una modificació puntual", ja que el juliol Adif té previst iniciar els treballs del túnel entre Chamartín i Atocha i s'ha de programar el desviament d'alguns trajectes entre la Comunitat Valenciana i Madrid cap a Chamartín.

En un comunicat, l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha expressat aquest divendres la "gran preocupació i inquietud" per aquesta cancel·lació de la venda de bitllets d'AVE entre Alacant i Madrid, una notícia que ha titlat d'"incomprensible" per "sorprenent i improvisada en plena temporada alta d'estiu".

L'AVE entre Madrid i Alacant es va estrenar el juny del 2013. El flux de passatgers entre les dues ciutats és elevat, entre altres, per motius de negoci i de turisme. Però durant els últims mesos la polèmica envolta la línia, després de la decisió d'Adif de canviar l'estació d'arribada i eixida dels trens AVE Alacant-Madrid. L'administrador d'Infraestructures Ferroviàries, que depén del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana pretén que ara els combois arriben a l'estació de Chamartín (al nord de la ciutat) i no a l'estació de Puerta de Atocha, com es feia fins ara. La mesura afegirà quinze minuts al recorregut.

La Generalitat ha intermediat en aquesta crisi, però el Ministeri de Transports ha deixat clar que algunes rutes podran arribar a Atocha, però el gros dels viatges no, en un període inicialment estimat d'entre sis i set anys.

Aquest divendres, Barcala ha assegurat que "desenes de milers de turistes amb les vacances ja programades es veuran afectats per aquesta cancel·lació inacceptable per a la ciutat i tota la província". "En primera instància van decidir privar-nos de l'estació d'Atocha com a destinació, i allunyar-nos del centre neuràlgic de Madrid, i ara directament ens lleven els trens", ha criticat Barcala en un comunicat.

Una mesura que es pren a l'inici de la temporada turística

Ha lamentat que "ara suspenen el principal corredor ferroviari del país en l'arrancada d'una temporada turística que es presenta crucial perquè tot el sector hoteler, hostaler i turístic remunte el vol després de dos anys de profunda crisi sanitària i econòmica".

L'alcalde ha advertit que "el mal que aquesta mesura causarà en l'economia de la nostra ciutat és de magnituds incalculables" i ha recalcat que "la província d'Alacant ha sigut la més castigada en els últims pressupostos generals de l'Estat, ja que és l'última en inversions de tot Espanya".

Així, ha anunciat que l'equip de govern portarà al pròxim ple de l'Ajuntament d'Alacant "la seua més enèrgica condemna i rebuig a aquesta nova agressió del govern de Pedro Sánchez contra la nostra ciutat i la nostra província". "Alacant no es mereix que la tracten amb aquest menyspreu constant. Per tant, exigim una rectificació immediata", ha conclòs Barcala, que estudia iniciatives per a traslladar la seua disconformitat al Congrés dels Diputats, segons fonts municipals.

També et pot interessar

stats