Renfe enceta la segona quinzena de juliol amb vaga

A la Comunitat Valenciana s'han cancel·lat 19 trens d'alta velocitat i mitja distància.

VÍDEO | Renfe enceta la segona quinzena de juliol amb vaga

Renfe ha cancel·lat 320 trens programats per a aquest dilluns amb motiu de la vaga convocada pel sindicat CCOO. A la Comunitat Valenciana, s'han anul·lat 19 trens d'alta velocitat i llarga distància.

Els trens de Renfe inclosos en serveis mínims circulen amb normalitat. A la Comunitat Valenciana la jornada ha transcorregut "sense incidències", segons la companyia. Així, han circulat 71 dels 90 trens AVE i de llarga distància programats. 

Durant aquest dilluns de vaga també circulen a la Comunitat Valenciana el 66% dels trens de mitja distància de Renfe, mentre que els tres de rodalia funcionen al 75% en hores punta i al 50% la resta del dia.

Renfe ha anunciat que ofereix a les persones afectades per les supressions de trens la possibilitat de viatjar en un altre comboi tot i que també es pot anul·lar el trajecte o canviar el bitllet per a viatjar un altre dia.

Renfe recorrerà als tribunals contra la jornada de vaga

Renfe recorrerà als tribunals contra la jornada de vaga d'aquest dilluns convocada per CCOO en considerar que està "injustificada" i que una de les reivindicacions del sindicat està encara pendent d'una resolució judicial.

Es tracta de la pretensió del sindicat d'aplicar de forma acumulada, mitjançant la consecució de deu dies lliures, en lloc de mitjançant una disminució de cada jornada diària, la reducció de la jornada laboral setmanal a les 37,5 hores que li van reconéixer els últims pressupostos.

Renfe indica que la direcció de la companyia aplica la reducció de jornada diària "per a afavorir la conciliació de la vida personal i professional", igual manera que s'aplica al conjunt d'empleats de l'administració i perquè "no es va aconseguir cap acord sobre aquest punt a la mesa de negociació".

També et pot interessar

stats