Les reivindicacions per la llengua i la cultura prenen Castelló de la Plana

La capital de la Plana Alta ha acollit aquest dissabte la celebració del 25 d’abril amb una marxa reivindicativa, muixerangues i un aplec de música en valencià

Manifestació a Castelló de la Plana pel 25 d'abril
Manifestació a Castelló de la Plana pel 25 d'abril / Sònia González
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
07 de maig 2022 - 06:30 Actualitzat: 08 de maig 2022 - 08:17

Muixerangues, dolçaines i tabals per a celebrar la diada del 25 d'abril. Sota el lema "'Ara i sempre. Som País Valencià", Acció Cultural del País Valencià ha organitzat aquest dissabte una jornada reivindicativa i amb una forta presència musical, en commemoració del passat 25 d'abril, dia en què es recorda la pèrdua de les institucions i el dret valencià en la batalla d'Almansa.

Enguany Castelló de la Plana és l'amfitriona dels actes, després de quaranta anys des que es van celebrar a la ciutat per última vegada. La jornada ha començat amb l'espectacle Arrel, de Miquel Gil i Noèlia Llorens, Titana, a les 12:30 hores.

Cap a les 16:30 hores s'ha dut a terme la trobada de muixerangues que ha donat pas a la manifestació per a exigir els drets de la ciutadania valenciana a usar la llengua pròpia. L'acte ha comptat amb l'assistència del conseller d'Educació, Vicent Marzà, i l'expresident català Quim Torra.

Cartell de la jornada reivindicativa a Castelló de la Plana
Cartell de la jornada reivindicativa a Castelló de la Plana / Acció Cultural del País Valencià

Allí mateix s'ha celebrat un aplec amb els concerts de Mural Sonor, un festival de música en valencià del qual han pogut gaudir els assistents amb entrada a partir de les 19:00 hores. Entre els artistes que han actuat es troben Mireia Vives i Borja Penalba, Tesa, Cactus, Tardor o Smoking Souls.

Cartell dels concerts de Mural Sonor
Cartell dels concerts de Mural Sonor / Acció Cultural del País Valencià

Per a facilitar la mobilitat dels participants, l'entitat ha planificat el trasllat en autobús des de diferents punts del territori amb cinc rutes que eixiran i passaran pel sud interior del País Valencià, per les comarques centrals d'interior, per la costa, pel Camp de Túria i el Camp de Morvedre i per la ciutat de València.

També et pot interessar

stats