La reina Sofia inaugura el XXIIé Congrés Nacional de Bancs d'Aliments

La reina Sofia ha inaugurat aquest matí el congrés que la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) organitza anualment.

La reina Sofia inaugura el XXIIé Congrés Nacional de Bancs d\'Aliments
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Ricardo López
Rafa Ulldemolins
25 de maig 2018 - 20:05

Entre les activitats del XXIIé Congrés Nacional de Bancs d'Aliments, la FESBAL presenta la memòria de 2017, en què s'informa de la seua activitat durant l'any passat. En aquest sentit, cal destacar la distribució de quasi 152 milions de quilos d'aliments a persones necessitades, el que representa 758 milions de racions l'any. En aquest repartiment han participat 251 institucions benèfiques que atenen 48.306 persones. Això situa Espanya al capdavant de la solidaritat a Europa. En la gran recollida de 2017, per exemple, s'arreplegaren 0,45 kg per habitant al nostre país, per davant dels 0,21 kg a Portugal o els 0,18 de França. Tot això gràcies al treball dels més de 3.200 voluntaris que col·laboren amb els 56 Bancs d'Aliments de l'Estat. Concretament, a València van ser més de 7 milions de quilos els que s'han recollit, 1,5 dels quals provenen de les donacions particulars.

La reina ha volgut destacar en la seua intervenció el gran treball "dut a terme durant els anys de la crisi econòmica, les conseqüències de la qual, per desgràcia, moltes persones han patit i continuen patint-les". També ha volgut "animar a tots perquè continuen amb el seu magnífic treball, del qual han de sentir-se molt orgullosos".

La cita, a més, té entre els seus objectius servir de fòrum de debat mitjançant diverses conferències relacionades amb l'activitat d'aquestes organitzacions. Renata Mendaña, sòcia del departament mercantil del despatx de Garrigues, s'encarrega de les xarrades sobre la comptabilitat de les existències de productes als Bancs d'Aliments i la seua estructura jurídica. Per la seua banda, Rocío García, directora de la zona de Madrid del Grup Qualia, s'ocupa de parlar en el congrés del nou reglament europeu sobre protecció de dades, i, finalment, Jesús Lavilla  farà una exposició del seu projecte Tribal.

Durant aquest XXIIé Congrés de Bancs d'Aliments, la FESBAL aprofitarà per a nomenar-ne els nous membres del comité executiu, a més d'un nou president.

Més informació

També et pot interessar

stats