Rehabilitació o derroc: el futur de l’edifici de Campanar se sabrà en dos mesos

Dues empreses pericials faran una inspecció visual i una altra de cales 

El veïnat contempla l'estructura cremada de l'edifici de Campanar en què es va declarar l'incendi
El veïnat contempla l'estructura cremada de l'edifici de Campanar en què es va declarar l'incendi / Rober Solsona (Europa Press)

Les persones propietàries de pisos de l'edifici del barri valencià de Campanar incendiat el passat 22 de febrer, en el qual van morir deu persones, sabran aproximadament d'ací a un mes i mig o dos mesos el resultat dels informes pericials que determinaran si està en ruïna i cal enderrocar-lo o si es pot rehabilitar.

Així ho han confirmat fonts pròximes a la reunió mantinguda aquest dimarts a la vesprada a la seu d'una companyia asseguradora per a abordar els pròxims passos, sobretot quant als pagaments pendents a bancs i companyies d'assegurances.

El procés és lent i complex per la gran quantitat de persones afectades, la particularitat de cada cas i la falta d'antecedents recents. Cal recordar que l'incendi va deixar sense llar dotzenes de famílies perquè es van calcinar vora 140 habitatges que hi havia als dos blocs residencials afectats.

Quant a l'estat de l'edifici, dues empreses pericials faran una inspecció visual i una altra de cales per a plantejar a la comunitat de propietaris el futur pressupostari de l'immoble: si està en ruïna i, per tant, cal derrocar-lo o si, per contra, és factible una rehabilitació integral dels dos blocs.

Les mateixes fonts han afegit que els informes podrien estar llestos en un termini aproximat de mes i mig o dos mesos, ja que han de comptar amb totes les llicències i els permisos administratius necessaris per la gran quantitat d'enderrocs que hi ha encara a l'interior de l'immoble.

També et pot interessar

stats