El Regne Unit ja no inclou cap país de la Unió Europa com a destinació segura

El govern britànic ha fet públic aquest dijous que també retira Portugal de la seua llista de destinacions segures, segons informa la BBC

Imatge d'arxiu d'un tranvia a Lisboa
Imatge d'arxiu d'un tranvia a Lisboa / Pedro Nunes / EFE

El govern del Regne Unit ha decidit retirar Portugal de la "llista verda" de destinacions internacionals que els britànics tenen permés visitar sense complir una quarantena de deu dies en tornar, segons ha informat aquest dijous la cadena pública BBC.

Portugal era l'únic país de la Unió Europea (UE) que el govern britànic considerava, fins ara, una destinació segura per als seus ciutadans sobre la base del nivell de contagis de Covid-19, l'avanç en el programa de vacunació i la prevalença de noves variants del coronavirus.

El 7 de maig el govern del Regne Unit va anunciar la "llista verda" amb dotze països i territoris on es facilitarien els viatges a partir del 17 de maig. En aquella llista ja no figurava Espanya ni altres països europeus com França o Grècia, mentre que sí que estaven inclosos Portugal, Gibraltar i Israel. 

Portugal passa també a la "llista groga" 

Des d’aquest dijous Portugal passa a la "llista groga", una classificació que obliga els viatgers del Regne Unit que tornen de Portugal a aïllar-se en tornar al seu domicili i passar tres tests de coronavirus, un abans de volar cap al Regne Unit i dos més durant la quarantena obligatòria.

L'executiu del conservador Boris Johnson ha instat els britànics a no viatjar a les destinacions classificades com "greogues" -a pesar que el desplaçament no està prohibit- ni als de la "llista vermella".

Malgrat les especulacions dels últims dies sobre la possible inclusió d'illes turístiques com les Balears i les Canàries en la "llista verda", el govern britànic ha decidit no afegir cap nou territori a aquesta categoria de moment, segons informa la BBC que ha dit el secretari de Salut, Matt Hancock.

Al final de maig han tingut rècord de pujada de contagis

L'executiu britànic està especialment preocupat per la possible importació de variants del coronavirus que puguen mostrar una certa resistència a les vacunes. Segons les dades fetes publiques hui pel govern del Regne Unit, encara que la meitat dels adults britànics ja han rebut la vacuna, segons les últimes dades de què disposen -referents a la setmana del 26 de maig- un total de 17.162 persones han donat positiu per Covid-19. Això representa un increment del 22 % respecte de la setmana anterior i la major pujada de les últimes sis setmanes.  

L'avanç de la variant delta, detectada per primera vegada a l'Índia, més contagiosa que la predominant fins ara al Regne Unit, ha posat en dubte els últims dies el full de ruta per a la desescalada de Johnson, segons les mateixes fonts. En principi, el govern britanic preveia retirar totes les restriccions contra la pandèmia el pròxim 21 de juny, de cara a l’estiu. Mentrestant, Espanya manté obertes les fronteres per al Regne Unit des del 7 de juny.

També et pot interessar

stats