Sánchez anuncia l'obertura a turistes del Regne Unit la setmana vinent i, el 7 de juny, a viatgers vacunats

El govern espanyol espera recuperar entre el 60% i el 70% dels turistes internacionals de 2019 per a final d'any

Presentació del certificat verd a Fitur amb Pedro Sánchez i Ximo Puig
Presentació del certificat verd a Fitur amb Pedro Sánchez i Ximo Puig / Chema Moya (Efe)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres que Espanya s'obrirà dilluns que ve als turistes de tots els països catalogats en verd, entre ells el Regne Unit i el Japó. A més, ha avançat que el pròxim 7 de juny es permetrà l'entrada als viatgers de tots els països, sempre que acrediten haver rebut la pauta completa d'una vacuna reconeguda per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) o l'Agència Europea de Medicaments (EMA).

Sánchez, que ha presentat a Fitur el certificat verd UE Covid, ha assenyalat que el sector turístic "es mereix bones notícies" i que serà "la palanca que impulse la recuperació". Així mateix, ha traslladat que el certificat verd UE Covid entrarà el vigor el pròxim 1 de juliol en tots els països de la Unió Europea.

A més, el president ha assenyalat aquest divendres que el govern espera recuperar entre el 60% i el 70% dels turistes forans de 2019 per a finals d'enguany. Sánchez ha matisat que aquest estiu es preveu l'arribada d'entre el 30% i 40% dels turistes internacionals de 2019, una forqueta d'entre 8,5 i 10 milions de turistes.

També et pot interessar

stats