El Regne Unit aprova l'assaig clínic de l’antiviral espanyol Aplidin per al tractament de malalts de coronavirus

L'assaig reclutarà més de 600 pacients de 70 centres del Regne Unit i d’altres països europeus.

Imatge d'arxiu de l'antiviral espanyol Aplidin
Imatge d'arxiu de l'antiviral espanyol Aplidin / Reuters

La farmacèutica espanyola PharmaMar ha anunciat aquest dimecres que ha obtingut l'autorització de l'Agència Britànica del Medicament perquè els pacients britànics participen en l'assaig clínic de fase III Neptú, que determinarà l'eficàcia de l’antiviral Aplidin (plitidepsina) per al tractament de pacients hospitalitzats amb infecció moderada de Covid-19.

L’Agència Britànica del Medicament es converteix així en la primera agència reguladora a autoritzar l'estudi Neptú de fase III, que es desenvoluparà en dotze països del món, a mesura que les agències reguladores respectives l'autoritzen.

L'objectiu de l'estudi és comparar el compost químic de la plitidepsina amb dos nivells de dosis (1,5 o 2,5 mg) davant del tractament convencional autoritzat en cada país. Així, el propòsit serà el de determinar el percentatge de pacients que aconsegueixen una recuperació completa en el dia 8 –amb un marge d'un dia més o menys– i que no tornen a ingressar per infecció de Covid-19 després de 31 dies.

Què és la plitidepsina?

L’element químic de la plitidepsina actua bloquejant la proteïna eEF1A, que està present en les cèl·lules humanes, i que és utilitzada pel SARS-CoV-2 per a reproduir-se i infectar altres cèl·lules. Mitjançant aquest bloqueig, s'evita la reproducció del virus dins de la cèl·lula i es fa inviable la propagació a altres cèl·lules.

També et pot interessar

stats