Registrades 63.000 firmes al Congrés per a restringir l'ús del mòbil en menors de 14 anys

Dos docents han impulsat la iniciativa a causa dels efectes perjudicials observats en l'atenció i el desenvolupament pedagògic de l'alumnat, a més de ciberassetjament, depressió o insomni

La professora Ángela Sánchez Pérez Merino posa enfront del Congrés dels Diputats per a presentar les firmes recollides per a una campanya de regulació dels telèfons mòbils en menors / Mariscal
La professora Ángela Sánchez posa en el Congrés per a presentar les firmes per a regular l'ús dels telèfons mòbils en menors / Mariscal (Efe)

Més de 63.000 signatures s'han registrat aquest dijous com a petició popular al Congrés per a restringir l'ús de mòbils en menors de catorze anys. La raó són els efectes perjudicials que els docents observen en l'atenció i el desenvolupament pedagògic de l'alumnat.

La professora toledana Ángela Sánchez-Pérez ha sigut la impulsora de la recollida de signatures juntament amb una altra docent de Barcelona, Natalia Jiménez. Van unir-se en la sol·licitud d'una legislació que prohibisca els telèfons intel·ligents a menors d'edat "a tots els nivells" entre els catorze i els setze anys.

"Esperem que ens escolten perquè hem mogut consciències i estem en un moment en el qual cal parar això amb una legislació. No soc jurista, soc docent. I hem vist en l'alumnat en els últims anys coses molt greus que s'han de conéixer i limitar", ha explicat Sánchez-Pérez.

Fonts de la campanya han assegurat que la recollida de signatures és un pas previ a la negociació amb grups parlamentaris. Volen que tinguen en consideració la petició en les propostes legislatives i han insistit que "el debat ja està obert".

Crítiques a les declaracions de Pilar Alegría

En aquest sentit, Sánchez-Pérez s'ha referit a les declaracions de la ministra d'Educació, Pilar Alegría, que la setmana passada va dir que prohibir els mòbils "seria com posar portes al camp" i ha puntualitzat que "si el camp té precipicis, cal pensar-ho".

La recollida de signatures —secundada per més professionals de l'àmbit educatiu— respon, segons les impulsores, a certs comportaments observats en els joves, com ciberassetjament, depressió, insomni o dèficit d'atenció en els centres educatius.

Segons la iniciativa de Sánchez-Pérez, que va començar en change.org, se subratlla l'"ús descontrolat de xarxes socials i continguts d'internet inadequats per a xiquets" i es demana una llei que en regule l'ús fins als catorze anys no només l'àmbit docent, sinó també el quotidià.

"Amb un telèfon mòbil per a només telefonar és suficient. Hi ha rellotges per a només cridar i amb localització GPS", assenyala el manifest.

També et pot interessar

stats