Dues mares reuneixen 40.000 firmes per a prohibir l'ús del mòbil en menors de 14-16 anys

Dues peticions diferents coincideixen en la necessitat de regular l'ús dels dispositius en els joves

S'hauria de prohibir el telèfon mòbil als menors de 16 anys? / À Punt NTC

Dues professores i alhora mares han recollit al voltant de 40.000 firmes en la plataforma Change.org per a demanar prohibir l'ús de telèfons mòbils a menors de 14 o 16 anys en considerar que perjudica la seua salut mental i física.

“Soc mare de dos fills, un de 8 anys i un altre d'11. El major té companys de classe a l'escola que ja tenen mòbil i em pregunta amb freqüència quan podrà tindre'n un”, explica Natalia Jiménez, impulsora d'una de les dues recollides de signatures que sol·licita vetar els telèfons mòbils a menors de 16 anys.

El mateix dia en què aquesta professora va iniciar la recollida de signatures, una altra docent, Ángela Sánchez-Pérez, va començar també una petició en Change.org amb el mateix objectiu i fent referència als problemes que observa a l'aula de “dèficit d'atenció i somnolència en horari lectiu”. En el seu cas estima que l'edat fins a la qual s'hauria de prohibir l'ús del mòbil seria fins als 14 anys.

Segons Jiménez, "cada vegada més els docents observem com els adolescents 'desconnecten' ràpidament si les instruccions o explicacions no són molt curtes, o si no hi ha un canvi constant de dinàmica. Cada vegada més tenen problemes per a comprendre el que se'ls demana en un enunciat d'un exercici, sovint perquè no arriben a llegir-lo fins al final, perquè el troben massa llarg.”

A més, aquesta professora de secundària adverteix que l'ús excessiu del mòbil pot tindre conseqüències perjudicials per a la salut física i mental dels xiquets i causar problemes com falta de son, estrés i fins i tot depressió. La seua petició ha recaptat ja més de 39.000 firmes de suport i la d'Ángela Sánchez-Pérez, 1.500.

També et pot interessar

stats