La regeneració dels terrenys d’una mina d’Ademús, finalista dels premis europeus Life

Els usuaris poden votar i escollir el seu projecte favorit i el veredicte es coneixerà el 6 de juny

Terrenys que va ocupar l'antiga mina d'Ademús i que ara està cobert per un tapís verd de diverses espècies / À Punt NTC

La restauració ambiental dels terrenys que va ocupar una antiga mina d’Ademús, en què s’ha aplicat de manera pilot un sistema que afavoreix la reproducció de la natura i frena l’erosió que genera l’aigua, opta als premis Life. Aquest pla de regeneració natural és un dels finalistes d’aquests guardons, en la categoria de Medi Ambient, i està sotmés a la votació ciutadana.

El 6 de juny se sabrà quina és la iniciativa ambiental guanyadora de les tres proposades. La iniciativa del Racó d’Ademús, que ha impulsat la Generalitat, competeix amb un altre projecte per a canviar l’actitud ciutadana enfront del malbaratament alimentari i sobre la introducció de nous bioestimulants orgànics en l’agricultura.

La iniciativa de la mina d’Ademús, que poden votar els usuaris, ha permés la introducció de fins a trenta espècies de plantes en els terrenys que fa dècades s’empraven per a l’explotació minera. Els bons resultats d’aquest sistema de regeneració, originari dels Estats Units, s’han evidenciat en a penes dos anys, quan han brotat les plantes i corre l’aigua. La Unió Europea ha destinat un milió i mig d'euros per a aquest projecte. 

També et pot interessar

stats