La recerca d'Anna i Tomás Gimeno en aigües de Tenerife s'amplia “uns dies més”

La Guàrdia Civil està realitzant gestions per a poder disposar de solucions que permeten substituir el vaixell Ángeles Alvariño

El vaixell que participa en la recerca de les menors continua les tasques en la zona on s'han localitzat les restes humanes
El vaixell que participa en la recerca de les menors continua les tasques en la zona on s'han localitzat les restes humanes / Miguel Barreto (Efe)

El vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño estarà en la zona de recerca de Tomás Gimeno i la seua filla Anna, d'un any, "uns dies més", segons han confirmat fonts de la delegació del govern a Canàries.

En paral·lel, la Guàrdia Civil està realitzant gestions "en l'àmbit civil" per a poder disposar de solucions tecnològiques que permeten substituir el vaixell en les tasques de cerca.

Està previst que l'Ángeles Alvariño torne pròximament al port de Santa Cruz de Tenerife per a realitzar tasques de manteniment de l'equipament de què disposa, un sonar d'escombratge lateral i un robot submarí no tripulat, que té "una operativitat limitada per a treballs continuats".

La previsió era que el vaixell deixara aquest dimecres la recerca d'Anna i Tomás, encara que el delegat del govern a Canàries, Anselmo Pestana, havia avançat negociacions per a una nova "pròrroga" de l'estada de l'Ángeles Alvariño en les aigües de Tenerife.

L’11 de juny el vaixell va localitzar a uns mil metres de profunditat dues bosses d'esport lligades a una àncora. En una es va trobar un cadàver que més tard es confirmaria que era el d’Olivia, la major de les dos xiquetes. Arran d'aquesta troballa, continuen les tasques de cerca del vaixell per tal de trobar també la seua germana i el seu segrestador Tomás Gimeno.

També et pot interessar

stats