Rebuig multitudinari a la instal·lació d’una planta eòlica a Utiel

El pla eòlic de la Generalitat preveu la construcció de 63 aerogeneradors en huit parcs eòlics i una nova línia d’alta tensió de més de 50 km

Mig miler de persones es manifesta contra la instal·lació d'un parc eòlic a Utiel / À Punt NTC

Mig miler de persones s’han manifestat aquest divendres contra la instal·lació d’una planta eòlica prevista per la Generalitat a la serra d'El Negrete a Utiel (Plana d’Utiel-Requena). La planta forma part d’un pla més ampli que afectaria també les comarques de la Foia de Bunyol i els Serrans.

El veïnat rebutja la construcció dels 63 aerogeneradors de 180 metres d’altura distribuïts en huit parcs eòlics a causa de l’impacte paisatgístic i ambiental que provocarà a la comarca i manté que la iniciativa no ajudarà l'economia local ni la lluita contra el despoblament.

Units en la plataforma Stop Molins i l’associació Utiel Requena Sostenible, exigeixen la paralització de les huit plantes previstes perquè “afectarà el patrimoni arqueològic, l'entorn del santuari del Remei i la llar de desenes d'àguiles xoteres i poblacions de pi negre”, un patrimoni reconegut el 2017 com a zona d’especial conservació (ZEC) per la Xarxa Natura 2000.

La reactivació del pla eòlic número 9 per part de la Generalitat el passat 25 de novembre afecta una desena de municipis de la Plana d’Utiel-Requena, la Foia de Bunyol i els Serrans, i ha generat un ampli rebuig social.

A banda de la construcció de les plantes eòliques, es preveu la construcció d’una nova línia d’alta tensió de 53 quilòmetres que travessaria la comarca amb 226 torres d’alta tensió d’entre 26 i 41 metres d’altura, segons informa Stop Molins.

També et pot interessar

stats