Confirmat com a violència de gènere els assassinats masclistes de Benaguasil

Les Corts, la delegació del govern i ajuntaments de tot el territori condemnen amb minuts de silenci el doble crim de divendres, quan un home va matar la parella i el fill d’esta

Els diputats valencians, amb pancartes amb lemes diferents, han condemnat l'assassinat d'una dona i el seu fill divendres a Benaguasil
Els diputats valencians, amb pancartes amb lemes diferents, han condemnat l'assassinat d'una dona i el seu fill divendres a Benaguasil / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 de juny 2024 - 13:21 Actualitzat: 10 de juny 2024 - 18:51

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat este dilluns com a casos de violència de gènere els últims assassinats masclistes que han colpit la Comunitat Valenciana, el d'una dona i el fill d’esta per part de la parella de la dona, que després també es va pegar un tir. La ministra d'Igualtat, Ana Redondo García, i la delegada del govern contra la Violència de Gènere, Carmen Martínez Perza, han expressat la seua "més absoluta condemna i rebuig davant este assassinat masclista" i han traslladat "tot el seu suport a familiars i amistats de la víctima".

Les Corts, la Generalitat, la delegació del govern espanyol i nombrosos ajuntaments i institucions públiques han guardat este dilluns un minut de silenci en senyal de condemna als fets que van passar a Benaguasil (Camp de Túria) divendres.

Una de les primeres institucions a mostrar la seua condemna als fets i la solidaritat amb la família de les víctimes ha sigut les Corts.

Amb dues pancartes diferents, una que denunciava “la violència contra les dones” i que subjectaven diputats del PP i Vox, i una altra que condemnava “la violència masclista” i darrere de la qual s’han situat els diputats de Compromís i del PSPV, el Parlament valencià ha condemnat el crim que va posar fi a la vida d’una dona de 55 anys i el fill d’esta, de 26 anys, en una casa de camp on sembla que la família estava fent unes obres.

Després de pegar un tir que va resultar letal amb una escopeta a la dona i el seu fill, el presumpte autor dels fets va posar fi a la seua pròpia vida amb la mateixa arma.

La delegació del govern espanyol també ha convocat un minut de silenci a la una, i mitja hora després l’han programat nombrosos ajuntaments que, seguint la convocatòria de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, han rebutjat els dos assassinats masclistes amb silenci a les portes dels consistoris. En la concentració de silenci de davant de la delegació del govern, Pilar Bernabé ha insistit en la importància de la denúncia contra els agressors. "És necessari que totes les administracions treballen de manera inequívoca i unida", afegia. "Jugar amb la sintaxi, els jocs de paraules per a frivolitzar un problema tan greu i tan cruel amb les dones només normalitza el terrorisme contra les dones pel mer fet de ser dona", ha indicat Bernabé.

Tant Benaguasil, municipi on van passar els fets, com Llíria, localitat on residien les víctimes, viuen este dilluns una nova jornada de dol oficial. Els dos pobles van ser els primers a convocar dissabte sengles minuts de silenci en senyal de rebuig als assassinats.

El president del govern, Pedro Sánchez, també ha condemnat els fets i ha enviat el condol als familiars de les víctimes. "La violència masclista és intolerable en una societat democràtica", ha afirmat.

El Ministeri d'Igualtat, a més de confirmar la naturalesa masclista dels assassinats de Benaguasil, ha indicat que no hi havia denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

Amb la confirmació d'este cas i un altre a Barcelona d'una dona de 51 anys que va desaparéixer el 19 d'abril, enguany ja han mort catorze dones per assassinats de violència de gènere. Des del 2003, la xifra puja fins a les 1.258 dones. Esta plaga social també deixa, sols enguany, tretze menors orfes i un total de 446 des del 2013.

També et pot interessar

stats