Un home assassina presumptament la dona i el fill d'ella i després se suïcida a Benaguasil

Els tres cadàvers han sigut trobats en un domicili d'este municipi i la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació

Agents de la Guàrdia Civil desplaçats al domicili de Benaguasil
Agents de la Guàrdia Civil desplaçats al domicili de Benaguasil / Som de Casa
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
07 de juny 2024 - 18:13 Actualitzat: 07 de juny 2024 - 21:08

Un home ha matat suposadament la seua dona i el fill d'ella en un domicili de la localitat Benaguasil (Camp de Túria) i posteriorment s'ha suïcidat, segons han avançat fonts de la Guàrdia Civil.

Els tres cadàvers han sigut trobats en un domicili d'este municipi i la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació, sense que, de moment, es conega cap dada sobre les víctimes ni les circumstàncies en què ha tingut lloc el succés. A més, la Benemèrita ha detallat que el jutjat de guàrdia de Llíria s'encarregarà de l'alçament dels cadàvers i, ara per ara, s'han declarat secretes les actuacions.

Este possible cas de violència masclista ha sigut en un grup disseminat d'habitatges situat en una partida rural de Benaguasil —a l'àrea metropolitana de València—, pròxim a l'autovia CV-50 i en uns hivernacles. La Guàrdia Civil ha establit un ampli perímetre de seguretat entorn del domicili i la reguarda fúnebre ha arribat a la zona al voltant de les 7 de la vesprada.

Segons la Benemèrita, al voltant de les 15:00 hores, després de rebre avís del 112, una patrulla s'ha desplaçat a un habitatge i allí han trobat tres persones mortes per arma de foc, totes elles pertanyents al mateix nucli familiar. Són una dona, un home i el fill d'ella —no en comú, han matisat—.

En cas que la delegació del govern per a la violència masclista confirme l’assassinat, es tractaria de la segona víctima mortal enguany a la Comunitat Valenciana després de l’ocorreguda a l'Alfàs del Pi (Marina Baixa) a principis de febrer i la tretzena a Espanya. Des que hi ha registres, el 2003, han sigut assassinades a Espanya 1.255 dones. 

En declaracions als mitjans de comunicació, la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha detallat que la dona no figurava en el sistema Viogén i que no constaven denúncies prèvies cap a la seua parella. Tot i que ha demanat que es respecte el secret de la investigació, ha dit que les primeres perquisicions apunten que es podria tractar com un cas de violència de gènere. A més, ha confirmat que l’home tenia permís d’armes. 

Bernabé ha dit que tots ells eren veïns de Llíria i que la caseta de Benaguasil era una segona residència. També, que la dona tenia una filla que no es trobava al lloc dels fets. 

Al respecte s'ha pronunciat l’alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra, que ha anunciat que el consistori decretarà demà tres dies de dol i mantindrà les banderes a mig pal. “Són persones que tenien il·lusió per la vida i algú ha acabat amb ella d’una manera brutal. No hi ha paraules quan ocorren estes coses. La vida és massa important perquè una altra persona te la lleve. Com a societat hem de col·laborar tots perquè no es repetisquen més estes situacions”, ha manifestat. 

Mazón i Morant condemnen l'assassinat 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha condemnat l'assassinat i ha subratllat que ha "commocionat tots els valencians". Així ha obert la seua intervenció en el míting de tancament de campanya del PP a València, on ha remarcat que està encara per confirmar oficialment que es tracte d'un cas de violència de gènere i "cal ser cauts". Per això, no ha demanat un minut de silenci als assistents, però ha afirmat que "desgraciadament, sembla que temps n'hi haurà".

També la ministra de Ciència, Innovació i Universitats i secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant, ha condemnat el crim durant l’acte socialista a València. "Ni una menys, companys i companyes. No podem fallar en esta lluita. És la gran causa, la causa de les dones, de la lluita contra la violència masclista", ha dit. 

El 016 per a demanar ajuda

Cal recordar que el telèfon 016 està a l'abast de les dones víctimes de violència masclista. És anònim, gratuït i confidencial. A més, atén tant les dones que pateixen qualsevol mena de violència masclista com les persones del seu entorn que volen informar-se de com ajudar-les.

En una situació d'emergència també es pot telefonar al 112 o als números d'emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i, si no és possible fer eixa telefonada, en cas de perill existeix l'opció d'activar l'aplicació ALERTCOPS, que envia un senyal d'alerta a la Policia amb geolocalització. 

També et pot interessar

stats