El reactor de la central nuclear de Cofrents continua parat per una fuita encara sense reparar

En aquests moments, segons el Consell de Seguretat Nuclear, Iberdrola "es troba analitzant un mètode de reparació"

Imatge d'arxiu de la central nuclear de Cofrents
Imatge d'arxiu de la central nuclear de Cofrents / Nuclear power plant chimney in Cofrentes. Valencia, Spain

La central nuclear de Cofrents manté parat el seu reactor mentre els tècnics analitzen com reparar una fuita per l'increment d'aportacions en el sistema de drenatge de sòls del pou sec.

La companyia Iberdrola, titular de la central nuclear, va notificar la parada no programada del reactor al Consell de Seguretat Nuclear diumenge passat i aquest ho va fer públic en un comunicat, en el qual es remarca que l'incident no ha tingut impacte en els treballadors, la ciutadania ni en el medi ambient.

Així mateix, amb la informació disponible fins ara, el CSN el classifica amb nivell 0 (fora d'escala) en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

L'incident es va produir al migdia d'aquest diumenge, quan es va detectar un augment del nombre d'arrancades de les bombes encarregades d'extraure l'aigua que arriba a aquest sistema de drenatge, segons detalla el comunicat de l'organisme estatal.

"En vista a aquesta situació, i de manera conservadora perquè no s'havia arribat als límits establits per les especificacions tècniques de funcionament de la planta, el titular va decidir iniciar a les 12:40 hores una parada ordenada de la central per a desconnectar-la posteriorment de la xarxa elèctrica i poder així accedir a l'interior del pou sec, a fi d'identificar l'origen del problema", afig el document.

Una vegada aconseguides les condicions de planta adequades, Iberdrola va dur a terme la determinació de l'origen de l'aportació d'aigua, "i es va localitzar en una línia d'instrumentació de cabal de ¾ connectada al llaç A del sistema de recirculació del reactor, la qual cosa constitueix una fuita en la barrera de pressió".

En aquests moments, segons el CSN, Iberdrola "es troba analitzant un mètode de reparació".

Aquest dilluns, la plataforma ecologista Tanquem Cofrents va denunciar que l'incident és el tercer en menys de mes i mig i el quart des de l'última parada de recàrrega de combustible i manteniment el desembre passat.

"Aquesta successió de mal funcionament i avaries contínues ja havia fet que, fins i tot abans d'aquest últim problema, el CSN posara a aquesta central sota vigilància especial i li exigira una anàlisi de les causes de les avaries repetides i a més, constantment en els mateixos sistemes", assenyala la plataforma.

També et pot interessar

stats