La central nuclear de Cofrents pateix una nova parada no programada

L'aturada va succeir al voltant de les 15.00 hores d'aquest diumenge i encara no s'ha establit la classificació del succés en l'escala internacional

Imatge d'arxiu de la Central Nuclear de Cofrents
Imatge d'arxiu de la central nuclear de Cofrents / Europa Press

La central nuclear de Cofrents va patir una nova parada no programada aquest diumenge per l'increment d'aportacions en el sistema de drenatge de sòls del pou sec.

Segons l'informe del Consell de Seguretat Nuclear, aquest succés ha suposat la desconnexió de la central de la xarxa elèctrica mentre es duen a terme les comprovacions pertinents. L'aturada tingué lloc vora les 15:00 hores i encara no s'ha establit la classificació del succés en l'escala internacional.

Les mesures adoptades han sigut les comprovacions contemplades en els procediments i no s'ha identificat fins ara cap aportació anòmala.

Per això, "abans que pogueren aconseguir-se valors especificats, es decideix de manera conservadora iniciar la parada de la central, amb l'objectiu de realitzar una inspecció local per a poder identificar la potencial aportació al sistema de drenatge".

Tanquem Cofrents demana la clausura immediata de la planta

La plataforma ha exigit el tancament immediat i urgent de la central i ha denunciat que la nova parada no programada en la nuclear és la tercera "consecutiva en menys de mes i mig, i la quarta des del final de l'última parada de recàrrega de combustible i manteniment, el desembre passat".

Segons l'agrupació ecologista "l'explicació és òbvia". La central "que va començar a funcionar al març de 1984 i amb un període de funcionament previst de 25 anys, n'ha complit ja 38 i està vella i deteriorada. Això, unit a la política de la direcció de maximitzar la producció i els beneficis per damunt de la seguretat, suposa cada dia que passa un augment exponencial en la probabilitat d'accident greu, de conseqüències inimaginables per a la nostra població i territori", han agregat.

També et pot interessar

stats