Ribó qualifica de "rentada de mans" la decisió de Ports de l’Estat

Catalá acusa l'Ajuntament de València de "torpedejar" una ampliació que assegura crearà 44.000 llocs de treball.

Ampliació port de València
Imatge satèl·lit de l'ampliació nord del port de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha criticat durament la decisió de Ports de l'Estat de donar llum verda a l'ampliació del port de València, sempre que així ho aprove l'Autoritat Portuària. L'organisme, com va avançar en exclusiva per À Punt Notícies, ha considerat que la declaració d'impacte ambiental (DIA) aprovada el 2007 no està caducada.

Ribó ha assegurat que el que fa el Govern d’Espanya és rentar-se les mans i, al seu parer, no és compatible amb la llei del canvi climàtic aprovada aquesta setmana al Congrés. El primer edil ha retret al govern espanyol que no s'haja comunicat prèviament al consistori ni se li haja facilitat "una mínima documentació", que desconeix el projecte complet "amb totes les modificacions".

En aquesta línia, l'alcalde ha manifestat la seua oposició a l'ampliació en els termes actuals i ha criticat que "haja primat l'interés empresarial en les decisions preses a centenars de quilòmetres de València". Segons Ribó, no s'han resolt dubtes que considera claus, com l'augment de la mobilitat per la ciutat que implicaria aquesta ampliació.

Per la seua banda, la vicealcaldessa de València, la socialista Sandra Gómez, considera que s'està fent política d'un tràmit administratiu. Gómez demana que Ports de l'Estat pague les obres del parc de desembocadura al sud de la ciutat i es consensue un pla de regeneració ambiental per a pal·liar els possibles efectes de l'ampliació a les platges del sud.

El PP critica la postura del consistori

La líder de l'oposició a l'Ajuntament de València, la popular María José Catalá, ha acusat el PSPV, Compromís i Podem de "torpedejar" l'ampliació nord del port de la ciutat. Catalá ha assegurat que d'aquest projecte depenen "més de 44.000 llocs de treball quan la nova terminal estiga operativa" i "15.000" durant la construcció.

També et pot interessar

stats