Rajoy, sobre l'excomissari Villarejo: "Mai en ma vida li he enviat un missatge"

L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest dilluns a la comissió que investiga l'operació Kitchen al Congrés

Rajoy, aquest dilluns, al Congrés dels Diputats
Rajoy, aquest dilluns, al Congrés / Alejandro Martínez Vélez (Efe)

L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest dilluns a la comissió que investiga l'operació Kitchen al Congrés. Rajoy ha defensat que l'operació Kitchen (la suposada trama parapolicial orquestrada per a espiar a l'extresorer del PP Luis Bárcenas amb càrrec als fons reservats de l'Estat) ha negat conéixer a l'excomissari José Manuel Villarejo.

Rajoy ha negat conéixer el comissari José Manuel Villarejo ni haver-se reunit amb ell. "No conec el senyor Villarejo, i ni tan sols em consta haver-lo vist en cap lloc. No em vaig reunir amb el senyor Villarejo mai. No vaig parlar amb ell mai; no em consta que m'haja enviat cap missatge i mai en ma vida li he enviat un missatge", ha emfatitzat. Rajoy ha fet aquesta declaració en diferents moments de la seua compareixença. "Si el senyor Villarejo tenia el meu telèfon, no ho sé", ha afegit a la diputada Macarena Olona, de Vox.

Rajoy ha respost així a les declaracions fetes per Villarejo mateix el 20 d'octubre en aquesta mateixa comissió. El comissari jubilat de la Policia Nacional José Manuel Villarejo va reiterar a l'octubre que el març de 2014 va acudir a una reunió a la seu del PP al carrer Génova de Madrid per a veure's amb l'aleshores president del govern espanyol i d'aquest partit, Mariano Rajoy, amb l'objectiu d'assegurar-se que ell donava les ordes i estava darrere de l'operació Kitchen. Rajoy ha negat que l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal li parlara d'algun operatiu d'espionatge a Bárcenas, i ha assegurat que mai va tenir coneixement d'una comptabilitat paral·lela o caixa B en el PP, que manejava Bárcenas i ha assegurat que tant ell com Villarejo "tenen problemes seriosos en els tribunals" i "com tenen dret a mentir diuen el que volen".

Rajoy ha tingut el suport presencial de la portaveu del Grup Popular en el Congrés, Cuca Gamarra, l'exministra i subsecretària de Política Social del Congrés, Ana Pastor, i del responsable de Participació del PP, Jaime d'Olano, entre altres responsables del partit.

En la seua intervenció en la comissió, Gamarra ha considerat que s'està perdent el temps en aquest "juí paral·lel" que pretén atacar a l'adversari polític i no busca la veritat. El PP no ha formulat cap pregunta a Rajoy.

Durant la seua intervenció, també ha defensat la innocència del seu exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i el seu número dos Francisco Martínez, processats en la trama d'espionatge a l'extresorer del PP. "No crec que hagen muntat cap dispositiu". "La presumpció d'innocència es manté fins que la resolució judicial siga ferma", ha assegurat Rajoy en l'última sessió de la comissió que investiga la trama parapolicial presumptament ordida en 2013 pel Ministeri de l'Interior per a fer-se amb documents comprometedors per al PP en poder de l'extresorer del partit Luis Bárcenas.

En el seu torn de preguntes, ERC ha acusat Rajoy de mentir en declarar que no hi ha cap sentència que condemne al PP per la caixa B.

També et pot interessar

stats