Raisa Lon Hidalgo: “Gorbatxov era molt agradable, molt dolç, com si fora el meu avi”

Amb només set anys, la valenciana va conéixer el polític rus i li va entregar un ram de flors durant el programa Carta blanca

Amb només set anys, Raisa Lon Hidalgo va conéixer Mikhaïl Gorbatxov
Amb només set anys, Raisa Lon Hidalgo va conéixer Mikhaïl Gorbatxov / À Punt NTC

La visita de l’expresident de l’URSS, Mikhaïl Gorbatxov, i la seua dona Raïssa a la Comunitat Valenciana només va durar un dia. 24 hores que, sense dubte, la valenciana Raisa Lon Hidalgo guarda amb molt bons records. 

El 12 de maig de l’any 1994, amb només set anys, aquesta jove de Benetússer va compartir protagonisme mediàtic amb qui fora l'últim president de la Unió Soviètica. Un equip d’À Punt Notícies ha contactat amb Raisa perquè explique com va arribar a conéixer el polític rus. 

Pocs anys després de nàixer, els pares de Raisa li havien comunicat a l’ambaixada de Rússia a Espanya que havien batejat la seua filla per a homenatjar la dona de Gorbatxov, una decisió que el govern rus va celebrar. 

Recepció a Mikhaïl Gorbatxov en el Palau de la Generalitat
Recepció a Mikhaïl Gorbatxov en el Palau de la Generalitat / Raisa Lon Hidalgo

Anys després, el 1994, la Generalitat es va posar en contacte amb els pares de la xiqueta. Segons conta Raisa, va ser una petició expressa de la parella conéixer-la en la seua visita a València. 

La jove de Benetússer va participar de matí en la recepció oficial al líder rus al Palau de la Generalitat, on el va rebre l’expresident del Consell, Joan Lerma. “Em van agafar de la mà com si fora la seua neta. Van ser molt agradables, molt dolços. Recorde un context familiar, com si fora el meu avi”, assegura. 

També a petició de Gorbatxov, va formar part de l’especial Carta blanca de la radiotelevisió pública valenciana. Allí li va fer entrega d’un ram de flors al polític rus. 

Raisa afirma que, posteriorment, els seus pares van continuar mantenint el contacte amb la representant de la Unió Soviètica, qui li va enviar regals com unes matrioixques i un cosac, que encara conserva. 

També et pot interessar

stats