Rafael Amargo, en llibertat provisional després de declarar a Alacant per tràfic de drogues

El bailaor granadí, que se l'acusa d'un presumpte delicte de tràfic de drogues i d'atemptat contra agents de l'autoritat, té prohibit eixir del país

El ballarí i coreògraf Rafael Amargo, en una imatge d'arxiu
El ballarí i coreògraf Rafael Amargo, en una imatge d'arxiu / Efe
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de març 2023 - 10:43 Actualitzat: 18 de març 2023 - 17:39

La titular del jutjat d'instrucció número 2 d'Alacant ha decretat aquest dissabte a la vesprada la llibertat provisional amb mesures cautelars per al bailaor Rafael Amargo, que ha prestat declaració al matí als jutjats d'Alacant en relació amb un suposat cas de tràfic de drogues des de diversos pisos de la ciutat de Madrid.

Amb jaqueta fosca, els cabells solts i emmanillat amb les mans arrere, Amargo ha arribat als jutjats de Benalua a les 9:15 hores en un dels quatre furgons de la Policia Nacional que s'ha desplaçat des de la comissaria provincial a la seu judicial per a la passada a la disposició del jutge de guàrdia d'entre setze i díhuit detinguts.

Amargo ha passat la segona nit en els calabossos de la comissaria provincial del Cos Nacional de Policia abans de prestar declaració davant la jutgessa de guàrdia. Està obligat a comparéixer cada quinze dies en seu judicial i té prohibit eixir del país.

L'artista granadí, de 48 anys, va ser detingut dijous per agents de la Policia Nacional desplaçats expressament des de Madrid a l'estació de tren d'Adif a Alacant, on va arribar per a actuar en una sala situada en el centre de la capital.

En el moment de la captura, Amargo es va resistir, per la qual cosa se li atribueixen un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat i dos delictes de lesions, penat entre un i quatre anys de presó, que se sumen als nou que li demana la Fiscalia pel tràfic d'estupefaents i delicte contra la salut pública.

Es tracta de la segona detenció al bailaor per fets similars, després que el desembre del 2020 la Policia li atribuïra un delicte contra la salut pública, pel qual la Fiscalia li demana nou anys de presó. El judici està previst que se celebre a Madrid al juny.

També et pot interessar

stats