Rafael Amargo dirigia un grup criminal dedicat al tràfic de drogues, segons el jutge

El magistrat conclou la investigació contra el ballarí, la seua dona i dos socis i situa a Amargo com el cap de la banda

El ballarí i coreògraf Rafael Amargo, en una imatge d'arxiu
El ballarí i coreògraf Rafael Amargo, en una imatge d'arxiu / Efe

El jutge del cas de Rafael Amargo ha conclòs la investigació i considera que el ballarí era el cap d'un grup que traficava amb droga, fonamentalment metamfetamina, que venien des del pis que compartia amb la seua dona, utilitzant mules que portaven la droga als compradors.

Així es reflecteix en l'acte amb el qual el titular del jutjat d'Instrucció número 48 tanca la instrucció de la causa, transformant les diligències en procediment abreujat, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

El magistrat Juan Ramón Reig entén que Amargo, la seua dona Luciana, el productor Eduardo de los Santos i un altre soci anomenat Miguel Ángel B. A., podrien incórrer en un delicte contra la salut pública i un altre de pertinença a grup criminal. Així, dona trasllat al Ministeri Públic i a les acusacions particulars perquè formulen escrit d'acusació, sol·licitant l'obertura de judici o bé el sobreseïment de la causa.

Aclareix el magistrat que aquestes parts podran reclamar "excepcionalment" la pràctica de diligències complementàries "que consideren imprescindibles per a formular l'acusació”.

Per al magistrat instructor els quatre investigats "actuaven concertadament en la recepció, preparació i distribució de substàncies estupefaents, especialment metamfetamina, a tercers", i situa el desenvolupament de l'activitat delictiva en l'habitatge que compartien l'artista i la seua dona.

Rafael Amargo va ser posat en llibertat i ha continuat la seua activitat artística després de la seua detenció l'1 de desembre de 2020 per un presumpte delicte de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

La Policia Nacional va fer diversos escorcolls en les propietats d'Amargo a Madrid, on va trobar 60 grams de metamfetamina, 20 grams de ketamina i 6.000 euros en efectiu.

També et pot interessar

stats