Rafael Amargo, detingut a Alacant a l'eixida d'una actuació per un suposat delicte de tràfic de drogues

El 'bailaor', que ja va ser detingut pel mateix motiu el desembre del 2020, ha quedat en llibertat amb càrrecs

Imatge d'arxiu del ballarí Rafael Amargo
Imatge d'arxiu del ballarí Rafael Amargo / À Punt NTC
17 de març 2023 - 08:50

El bailaor granadí Rafael Amargo va ser detingut la nit d'aquest dijous a Alacant, després d'eixir d'una actuació, per un suposat delicte de tràfic de drogues a casa seua a Madrid, segons han confirmat fonts policials. Amargo ja va ser detingut l'1 de desembre del 2020 amb la seua parella i dues més persones en el marc de l'operació Codax.

Després de declarar, els arrestats ―quatre persones més, entre elles la parella del coreògraf―, van quedar en llibertat amb mesures cautelars com la retirada del passaport, la prohibició d'eixir del territori nacional i l'obligació d'acudir cada quinze dies al jutjat. A més, la Policia va dur a terme diversos escorcolls.

En el marc de l'operació Codax el bailaor s'asseurà el juny vinent al banc dels acusats per la presumpta comissió d'un delicte contra la salut pública per la suposada venda a sa casa de substàncies estupefaents a terceres persones de manera "persistent" a canvi de diners.

La vista oral se celebrarà els dies 7, 8, 9 i 12 de juny en l'Audiència Provincial de Madrid, segons van informar fonts jurídiques. L'artista s'enfronta a una petició fiscal de 9 anys de presó.

Venda a terceres persones

Amargo suposadament venia les substàncies estupefaents a les persones que acudien al seu domicili de Madrid i en unes altres "feia arribar la substància al lloc on el client indicava per a això es valia del seu home de confiança, el també acusat Manuel Ángel B.L., un altre dels socis del bailaor, sabent el que portava, després de fer el lliurament corresponent, tornava al domicili per a entregar-li els diners obtinguts amb la venda".

També et pot interessar