Radiografia de les famílies nombroses: més dificultats de menjar saludable i 'obligades' al consum responsable

Un estudi a la Comunitat Valenciana ha enquestat 966 unitats familiars sobre diverses inquietuds

Aquest diumenge se celebra el Dia Internacional de les Famílies
Imatge d'una família / À Punt NTC

Set de cada huit membres de famílies nombroses admeten que la situació econòmica actual dificulta portar una alimentació saludable, un fet que s’agreuja més encara en les famílies més joves: un 89,2% d’elles es reconeixen afectades. Així ho publica la I Radiografía de las familias numerosas de la Comunitat Valenciana y su relación con los objetivos de desarrollo sostenible (ODS), un estudi fet a 966 famílies. Els resultats indiquen que s’ha produït un canvi de consciència ecològica en les famílies, potenciant mesures d’estalvi.

Les dades afirmen que un 97,3% dels enquestats educa els fills en un consum responsable de la llum. Per a un 97,2% és primordial evitar el desaprofitament alimentari i per a un 96,6% és transcendental l’estalvi d’aigua.

Malgrat el panorama econòmic, les dades obtingudes asseguren que les llars de les famílies nombroses són solidàries, un 83,5%, de les quals han donat roba a ONG i un 51% han fet aportacions econòmiques.

Així mateix, en qüestions socials, les famílies nombroses exposen que la igualtat entre homes i dones i la tolerància i el respecte cap a persones amb opinions diferents són alguns dels valors més integrats. Finalment, l'estudi arreplega que el 67,5% de les famílies nombroses de la Comunitat viu amb menys de 2.500 euros al mes: això suposa una renda per càpita de 500 euros.

També et pot interessar

stats