"En qüestió de minuts, la intensitat de l'incendi es va multiplicar per deu"

María Ángeles Morón, veïna del poble aragonés de San Agustín, va ser una de les primeres persones a donar avís de l'incendi de Vilanova de Viver

Fotografia feta per María Ángeles Morón, veïna de San Agustín (Terol), poble limítrof amb Vilanova de Viver
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 de març 2023 - 11:17 Actualitzat: 26 de març 2023 - 17:08

Es compleixen quatre dies des que es va originar a Vilanova de Viver (Alt Millars) el devastador incendi que ha calcinat fins al moment 3.800 hectàrees.

El foc ha destacat per la seua virulència tenint en compte que l'època de l'any en la que s'ha produït. Precisament és la potència i la ràpida propagació de les flames el que destaca de l'incendi María Ángeles Morón, veïna de San Agustín, a Terol, poble limítrof amb Vilanova de Viver.

Ella va ser la primera persona a avisar el 112. En un primer moment, va veure un xicotet fum que creia que es deuria a una crema de branques, però "en tan sols dos minuts, la dimensió va augmentar" i va ser quan va telefonar al servei d'emergències, segons ha explicat a À Punt. "Els vaig enviar les coordenades i, quan vaig penjar, allò s'havia multiplicat per deu", i tan sols després de set minuts "era una barbaritat i s'havia estés com un ventall cap a San Agustín i Vilanova de Viver", ha detallat.

Encara que el vent ha fet que l'incendi es propagara cap a la Comunitat Valenciana, a Terol també han viscut devastadores conseqüències: a la pedania de La García s'han cremat sis habitatges i també s'han trobat vaques mortes.

També et pot interessar

stats