Quedar-se a casa, el consell preventiu d'algunes escoles per a evitar contagis nous

Coneixem el cas d’un centre de Picassent que, amb l’escalada de contagis, ha suggerit a l’alumnat que no acudisca a classe els dies previs a les vacances

Col·legi de Picassent que ha suggerit a les families que puguen que deixen els menors a casa
Col·legi de Picassent que ha suggerit a les famílies que puguen que deixen els menors a casa / À Punt NTC

L’augment de contagis a la Comunitat Valenciana ha portat algunes escoles a extremar les precaucions, fins al punt que alguna, com la de Les Carolines de Picassent, ha suggerit a les famílies de l’alumnat que, si poden, no porten els menors al centre els tres últims dies abans de les vacances de Nadal per a evitar nous positius entre l’estudiantat. Tot i aquesta recomanació, moltes famílies, davant la impossibilitat d’atendre els menors en horari laboral dels progenitors, els han portat aquest dilluns al centre perquè l’activitat lectiva no s’ha suspés.  

És el cas de Lidia Ramón i el marit. Lidia assegurava, des de la porta del centre, que els dos són autònoms i que havien d’obrir el negoci aquest dilluns, per això han hagut de portar el fill a l’escola. Era el mateix que argumentava Juan Miguel Ricarte, pare d’un altre escolar del col·legi Les Carolines. Tot i entendre el suggeriment d’aquest centre de Picassent, assenyalava a À Punt que "per conciliació familiar" i perquè la situació no aconsella deixar els menors amb els iaios, havia dut la filla a classe aquest dilluns.

Una altra mare d’un escolar d’Infantil, Mari Ángeles Montesinos, també es veia abocada a portar el fill al centre, però ha optat per dur-lo amb cotxe —i no amb l'autobús escolar— per a evitar que el menor estiga en contacte amb companys d’altres cursos i reduir així el risc de possibles contagis.

El centre manté l’activitat lectiva, però en la circular que va remetre als pares la setmana passada feia la recomanació de no portar els escolars al col·legi atés que hi havia dues aules de primària confinades i, després d’un viatge a la neu, s’havien detectat diversos casos de coronavirus entre l’alumnat de l’ESO.

La situació d’aquest centre de Picassent, amb diverses aules confinades, no és l'única a la Comunitat Valenciana, on cada vegada són més els centres que tenen aules confinades per positius entre l’alumnat. 

També et pot interessar

stats