Vora 50.000 escolars de nou a onze anys ja s'han vacunat contra la covid-19

4.000 persones han acudit aquest dissabte als punts mòbils de vacunació sense cita prèvia per a rebre una dosi de reforç o encetar la pauta d'immunització

Imatge de personal sanitàri inoculant una vacuna a un infant
Imatge de personal sanitàri inoculant una vacuna a un infant

Un total de 49.496 xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana ja han rebut la primera dosi pediàtrica de Pfizer des que aquest dimecres començara la campanya d'immunització escolar que coordinen les Conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública, i Educació, Cultura i Esport.

La campanya de vacunació, que es desenvolupa als centres escolars, excepte per als xiquets immunodeprimits, està transcorrent amb normalitat segons ha informat la Generalitat.

Aquesta primera etapa ha començat amb l'alumnat dels centres d'educació especial i dels ventres rurals agregats, així com els xiquets i xiquetes de quart a sisé de primària. Les immunitzacions conclouran el dimecres 22 de desembre i es reprendran després del període de vacances, quan serà el torn de la resta d'escolars fins als cinc anys.

1,3 milions de dosis de reforç inoculades

Pel que fa a les dosis de reforç o record, 1.294.041 persones ja l'han rebuda segons la darrera actualització de dades. Per col·lectius, ja s'han administrat dosis addicionals a 23.700 residents de centres de majors o sociosanitaris; 257.595 persones amb patologies de risc; 594.398 majors de 70 anys; 126.719 persones que en el seu moment van ser immunitzades amb Janssen, 208.774 persones d'entre 60 i 69 anys, i 82.855 treballadors sociosanitaris.

La inoculació d'aquesta dosi extra contra el coronavirus s'està fent als centres residencials per a les persones que viuen en ells; als hospitals, per al personal sanitari; i en atenció primària per a la resta.

Vacunació als punts mòbils: vora 34.000 injeccions

Quant a la vacunació als punts mòbils, durant la jornada del dissabte, un total de 4.086 persones han fet el pas d'immunitzar-se. En aquesta última setmana s'han administrat 13.857 dosis i el total des que es va iniciar el procés de vacunació sense cita ha sigut de 33.987 vacunes.

Del 20 al 23 de desembre, ambdues dades incloses, la Generalitat habilitarà nous punts de vacunació sense cita prèvia per a continuar inoculant tant dosis de reforç com a d'altres que inicien la pauta d'immunització entre la població major de dotze anys no vacunada.

També et pot interessar

stats