Què podem fer i que no amb gossos grans?

Renfe ha habilitat des d’aquest dijous la possibilitat de viatjar en AVE entre València, Madrid i Alacant amb gossos de fins a 40 quilos

Imatge d'arxiu d'un gos gran / Foto: Silvana Saleh / Vídeo: À Punt NTC

Viatjar amb mascotes és cada vegada més comú, però encara suposa tot un repte per a les persones que tenen gossos grans. En determinats tipus de transport les places estan acotades, i no es pot superar un límit de pes i també resulta complicat trobar allotjament que admeta animals sense fixar-se en les mides. La Comunitat Valenciana és una de les autonomies que més ha augmentat en els últims anys l'oferta d'un turisme amb mascotes.

La grandària sí que importa a l'hora de viatjar amb animals. Nicolás és l’amo d’Orco, que pesa més de 70 quilos, i pujar-lo en avió o reservar un hotel amb ell és quasi missió impossible. “Ni m’ho plantege perquè és molt complicat i molts hotels ni accepten gossos” assevera Nicolás.

Bella és una gossa gran i el primer viatge podria fer seria a l'agost, però el fet de volar dins de la bodega d'un l'avió és una idea que no agrada a la seua ama: "Seria meravellós que anara assegut amb mi” apunta.

Això ja és una realitat en els trens AVE entre València, Madrid i Alacant des d’aquest dijous. Amb un límit de 40 quilos, la mascota pot anar al seient del costat. Això sí, nugat a una corretja, sense menjar durant el trajecte i amb una declaració jurada prèvia de bon comportament firmada pel propietari. També està limitat a dos animals per passatger i està només habilitada en dos trens. La col·laboració amb centres especialitzats permet adaptar el mobiliari al viatger pelut. Des de Renfe asseguren que ja s’han venut més de 60 bitllets en les noves rutes que han posat en marxa per als passatgers canins.

La balança també pesa en la decisió d'embarcar-se en unes vacances per mar. Companyies com Baleària adapten amb tota mena de comoditats les cabines per a les mascotes, sempre que no superen els 30 quilos. També els hotels obrin el registre a les mascotes d'un pes mitjà perquè saben que en aquest tàndem vacacional hi ha molta demanda. Però, tot i això, encara resulta complicat accedir a molts llocs, tal com relata Valeria, que també té un company caní de grans dimensions “no puc anar en bus, en metro ni en tramvia, tampoc els restaurants estan adaptats, és impossible”. Inconvenients que pesen massa perquè puguen gaudir del mateix oci que nosaltres.

També et pot interessar

stats