Renfe amplia a València i Alacant els trajectes AVE que permeten gossos grans

Es permetrà viatjar amb un animal de fins a 40 quilos per persona, amb un màxim de dos per tren

Un gos baixant d'un AVE de Renfe
Un gos baixant d'un AVE de Renfe / Renfe

Purina i Renfe han ampliat el Projecte Mascota Gran, que permet que gossos de fins a 40 quilos puguen viatjar als trens AVE, al trajecte Madrid-Alacant, des del dilluns 19 de juny, i Madrid-València, a partir del 26 de juny, com a part del Servei de Transport Amigable.

Aquests nous serveis s'uniran als ja existents en determinats trens AVE de les línies Madrid-Barcelona (amb parada a Saragossa) i Madrid-Màlaga. En el trajecte de Madrid Chamartín - Clara Campoamor a Alacant es disposarà de quatre trens diaris (dos per sentit), mentre que la línia de Madrid Chamartín - Clara Campoamor a València Joaquim Sorolla hi haurà un servei diari (per cada sentit); un servei de dilluns a divendres (per cada sentit); i un servei els diumenges (per cada sentit).

Les condicions de viatge continuen sent les mateixes, es permet un gos "gran" per viatger, amb un màxim de dos gossos d'aquestes característiques per tren, en un sol cotxe i sempre en un espai fix de dues places determinades. A més, aquesta ampliació no condiciona el nombre de mascotes de menys de deu quilos que viatgen dins d'un transportí al tren.

Des que va començar el Projecte Mascota Gran el 13 de setembre, s'han transportat a 800 gossos "grans" als trens AVE, cosa que reflecteix la importància que suposa per als passatgers poder viatjar amb les mascotes.

De les dades extretes de l'estudi, es denota que qui viatja amb gossos ho fa sobretot durant els caps de setmana i en època de vacances.

També et pot interessar

stats