Quart aniversari de l'arribada de l'Aquarius al port de València amb 629 persones migrants

El port de Borriana s'ha convertit en un referent per a les ONG que treballen rescatant persones al Mediterrani gràcies al treball de l'organització local L'Aurora-Grup de Suport

Quart aniversari de l'Aquarius

Aquest divendres es compleixen quatre anys de l'arribada al port de València de l'Aquarius, l'embarcació que traslladava 629 persones migrants, rescatades al Mediterrani. El govern espanyol les acollia després que Itàlia i Malta els negaren l'entrada. Des d'aleshores, alguns dels nostres ports són referència en el treball humanitari.  

El port de Borriana s'ha convertit en un referent per a les ONG que treballen rescatant persones al Mediterrani gràcies al treball de l'organització local L'Aurora-Grup de Suport.

"Per part de la societat civil sí que vam vore una major sensibilitat. Estem treballant amb vint ONG en l'àmbit internacional", explica Vicent Aleixandre, portaveu de L'Aurora-Grup de Suport. El trànsit s'ha incrementat després de l'arribada de l'Aquarius perquè països com Malta o Itàlia impedeixen la faena d'aquestes ONG.

Tot i l'onada de solidaritat ciutadana que va provocar l'Aquarius, denuncien el que consideren polítiques d'inacció de la Unió Europea. Les ONG que treballen al mar consideren que poc ha canviat en aquest temps, i que la societat ha tornat a deixar de banda aquesta realitat

També et pot interessar

stats