Pedro Sánchez dóna llum verd perquè València aculla els 629 immigrants de l'Aquarius

El president del Govern ha donat instruccions perquè València siga el port de destinació de l'embarcació.

En el vaixell viatgen 629 immigrants, dels quals 130 són xiquets
En el vaixell viatgen 629 immigrants, dels quals 130 són xiquets / Tony Gentile (Reuters)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha donat instruccions perquè Espanya aculla l'embarcació Aquarius, que navega sense destinació amb 629 immigrants a bord. Aquest matí, l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ja havia oferit el port de València per a rebre els 629 immigrants i refugiats. I, finalment, Sánchez ha confirmat que València serà qui els acollirà.

Joan Ribó havia oferit el port valencià per a evitar una catàstrofe humanitària

Aquest matí, Ribó ha  explicat que "València va ser declarada en el seu moment 'ciutat refugi' i vull manifestar públicament que mourem tots els dispositius perquè, si no hi ha cap altra opció, València siga el lloc d'atracament d'aquest vaixell". Així mateix, l'alcalde ha assegurat que no pot permetre "una altra tragèdia com la d'Aylan", el xiquet sirià ofegat i estés mort a la platja, la imatge del qual va donar la volta al món.

Ribó ha assegurat que li sembla "fonamental que, en un moment en el qual governs i posicions d'extrema dreta s'estan manifestant a Itàlia, no es deixe abandonats a la seua sort 629 refugiats".

L'alcalde ha recordat que al vaixell viatgen 629 immigrants, dels quals 130 són xiquets. Un d'ells ha nascut a bord aquesta mateixa nit. "Ens sembla absolutament inhumà que es deixe un vaixell a la deriva en aquesta situació", ha assenyalat. "València té port i, per tant, farem les gestions perquè la ciutat siga el que ha pretès sempre ser, però que no se li va permetre en el seu moment, una ciutat refugi", ha afegit.

"El tema dels refugiats és fonamental i no volem comportar-nos com ho han fet determinats països", ha incidit Ribó, que ha recordat que l'Agència per als Refugiats de l'ONU (Acnur) ha demanat que es deixe atracar al vaixell, i que es tracta d'una embarcació d'una ONG pròxima a Metges sense Fronteres, la situació de la qual "cal resoldre".

També et pot interessar

stats