Dues noves missions humanitàries salpen del port de Borriana rumb al Mediterrani central

És la primera vegada que els nou vaixells que operen des d’aquest port estan en missió de rescat

El Sea Eye ha salpat aquest dissabte des del port de Borriana / À Punt NTC

Dues embarcacions han eixit aquest cap de setmana des del port de Borriana (Plana Baixa) en missió humanitària, rumb al Mediterrani central, per a rescatar persones migrants que cada dia deixen enrere la costa d’Àfrica del Nord per a buscar asil a Europa.

Aquest port autonòmic s’ha convertit en la base per a embarcacions de rescat de migrants al Mediterrani. El seu varador permet que embarcacions grans puguen fer les parades per a dur a terme tasques de reparació o manteniment.

Aquest dissabte a la vesprada hem sigut testimonis de la missió que du a terme la tripulació del vaixell Sea Eye, que ha rebut suport logístic i aprovisionament d'aliments per part de les ONG que operen des d’aquest port. 

En l'últim any, més de 100.000 persones s'han llançat a la mar des del nord de l’Àfrica. En aquest respecte, Vicent Alexandre, responsable de l’ONG l’Aurora de Borriana, afirma que "és la primera vegada que els nou vaixells que operen des d’aquest port estan en missió de rescat”. 

El Sea Eye se suma a l’Aita Mari, nau de l’ONG basca Salvament Marítim Humanitari, que va salpar del mateix port el passat divendres. Ho fa tres mesos després de la seua última missió, en la qual va rescatar 176 persones en condicions “precàries i desesperades”, entre les quals hi havia 42 menors i 18 dones.

L’organització denuncia que, des que començà l'any, més de 800 persones han perdut la vida en la seua travessia cap a una vida millor. En aquest sentit, el director del documental Aita Mari, Javi Julio, subratlla que “ens volen acostumar que el que succeïx a la mar és inevitable, quan això no és veritat”.

El vaixell Aita Mari, de la entidad vasca Salvament Marítim Humanitari amb un cartell d'agraïment a Borriana
El vaixell Aita Mari, de la entidad vasca Salvament Marítim Humanitari amb un cartell d'agraïment a Borriana

Per tal de fer front a aquesta crisi humanitària que no cessa, les organitzacions locals que treballen des del port de Borriana reclamen més ajuda de la societat civil.

També et pot interessar

stats