L’Aurora, suport al port de Borriana per a les ONG que salven vides al Mediterrani

En una setmana s'hi poden trobar atracats fins a 5 vaixells de rescat civil humanitari

Grup de suport L'Aurora
Grup de suport L'Aurora / aurorasuport.blogspot.com

El port de Borriana s'ha convertit en un port base on, des fa uns anys, atraquen per a fer tasques de manteniment els vaixells de les ONG que rescaten persones migrants al Mediterrani.

El vaixell Aita Mari, de la entidad vasca Salvament Marítim Humanitari amb un cartell d'agraïment a Borriana
El vaixell Aita Mari, de la entidad vasca Salvament Marítim Humanitari amb un cartell d'agraïment a Borriana

Al seu voltant s’ha format una xarxa de col·laboració que els ajuda amb la logística d’aquestes estades. Les notícies del matí ha parlat amb algunes de les persones que participen en aquesta iniciativa que capitaneja el grup de suport L’Aurora.

Àudio
Vicent Alexandre, portaveu de L'Aurora

Els busquen llocs on dormir, els proporcionen bicicletes per a desplaçar-se, els ensenyen el poble i els acompanyen a comprar al comerç local.

Càrrega d'un vaixell de rescat al Port de Borriana
Càrrega d'un vaixell de rescat al Port de Borriana / Grup de suport L'Aurora

Actualment, tenen un acord amb les parades del mercat municipal on les venedores i venedors els expliquen els productes valencians i els orienten sobre com cuinar-los.

Vicent Alexandre acompanya un tripulant del Sea-Watch al Mercat Municipal de Borriana
Vicent Alexandre acompanya un tripulant del Sea-Watch al Mercat Municipal de Borriana
Àudio
Glòria, venedora del Mercat Municipal de Borriana

En una setmana normal, el port de Borriana pot acollir fins a cinc embarcacions de diferents països, amb tripulants treballant a estall per a fer les reparacions que l'autoritat els demana abans de tornar a eixir a rescatar gent.

L'única solució és que Europa agafe el bou per les banyes i s'adone que la migració no pararà, i que la dignitat i la humanitat han d’estar per davant del racisme i l'aporofòbia que hi ha sobre la gent que fuig de països on no es pot viure Vicent Alexandre, portaveu del grup de suport L'Aurora

La complicació de les reparacions i la burocràcia fan que algunes varades es prolonguen mesos. Un temps de transició que no obstant això, se’ls fa més fàcil gràcies al suport logístic dels activistes de L’Aurora. El reportatge complet està disponible en aquest enllaç.

Àudio
Reportatge LNM Grup de suport L'Aurora

També et pot interessar

stats