Quart aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils

Familiars, representants dels serveis d'emergència i dels cossos de seguretat, i responsables de la Generalitat de Catalunya i del govern espanyol guarden un minut de silenci en record de les 16 persones mortes i de les més de 300 que hi van resultar ferides

Aragonès, Colau, Batet i Raquel Sánchez recorden l'atemptat del 17A al costat de víctimes i familiars en La Rambla de Barcelona
Aragonès, Colau, Batet i Raquel Sánchez recorden l'atemptat del 17A al costat de víctimes i familiars a la Rambla de Barcelona / Lorena Sopena (Europa Press)
17 d'agost 2021 - 11:05

L'homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona, Ripoll (Girona) i Cambrils (Tarragona), dels quals aquest dimarts es compleixen quatre anys, ha reunit a la capital catalana familiars dels afectats, membres dels equips d'emergències que van intervindre i dels cossos i forces de seguretat, representants de la Generalitat de Catalunya i dels ajuntaments on es van produir els actes terroristes, i del govern espanyol. Els atemptats van deixar 16 persones mortes i més de 300 ferides, quan una furgoneta va atropellar les persones que aquella vesprada passejaven per la Rambla, un dels carrers més emblemàtics d’una Barcelona plena de turistes. Aquest matí, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez, han participat en el minut de silenci en homenatge a les víctimes d'aquests atemptats.

L'acte, sense discursos i en un respectuós silenci, s'ha iniciat a les deu del matí en el memorial que es va instal·lar a la Rambla, davant del Liceu, amb un minut de silenci mentre sonaven de fons les notes del Cant dels ocells, l'himne de la pau de Pau Casals, interpretat per un artista local, al qual ha seguit una ofrena floral, primer per part de víctimes i familiars i, posteriorment, pels representants institucionals.

Aquest quart aniversari arriba mentre les víctimes esperen que l'Audiència Nacional resolga els recursos que van presentar contra la sentència del passat mes de maig per la qual es va condemnar els responsables dels atacs per delictes de pertinença a organització terrorista, i no com a autors dels assassinats de 16 persones. L'Audiència Nacional va condemnar a penes de 8 a 53 anys de presó tres membres de la cèl·lula jihadista que va cometre els atemptats del 17 d'agost del 2017 a la Rambla de Barcelona.

L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) va presentar un recurs amb la intenció d'anul·lar la sentència i de repetir el juí, en considerar que el tribunal no s'ha pronunciat sobre els càrrecs d'assassinat terrorista que van formular aquesta i altres acusacions. A més, almenys huit de les acusacions particulars i tres de les defenses també han presentat un recurs contra la sentència, i l'Associació 11-M Afectats del Terrorisme es va sumar al recurs presentat per les víctimes.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tingut aquest dimarts un record per a les víctimes a través de Twitter i ha advocat "per una societat lliure d'odi i de barbàrie". I el president del PP, Pablo Casado, també ha recordat en la mateixa xarxa social el quart aniversari dels atemptats.

També et pot interessar

stats