Fins a 53 anys per a tres membres de la cèl·lula dels atemptats a Catalunya

L'Audiència Nacional ha condemnat Mohamed Houli, Driss Oukabir i Said Ben Iazza pels atacs de Barcelona i Cambrils

Els tres acusats de formar part de la cèl·lula jihadista durant en juí
Els tres acusats de formar part de la cèl·lula jihadista durant en juí / EuropaPress
27 de maig 2021 - 15:28

L'Audiència Nacional ha condemnat a penes de 8 a 53 anys de presó tres membres de la cèl·lula jihadista que va cometre els atemptats del 17 d'agost del 2017 a la Rambla de Barcelona, mitjançant un atropellament massiu amb una furgoneta, i al passeig marítim de Cambrils (Tarragona), que van causar 16 morts i 140 ferits.

En concret, la secció tercera de la sala penal condemna a 53 anys de presó Mohamed Houli, qui va resultar ferit en l'explosió d'Alcanar (Tarragona), a 46 Driss Oukabir, que va llogar la furgoneta de la Rambla, i a 8 anys Said Ben Iazza per prestar la seua documentació i una furgoneta per a comprar i transportar artefactes explosius.

Als dos primers la sentència els atribueix delictes de pertinença a organització terrorista; tinença, depòsit així com fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista, i estralls en temptativa de caràcter terrorista en concurs amb 29 delictes de lesions per imprudència greu.

La sala, no obstant això, ha rebutjat considerar-los coautors de 14 delictes d'homicidi en temptativa de caràcter terrorista, així com de 34 delictes de lesions de caràcter terrorista i de cinc de lesions per imprudència com demanaven algunes acusacions, no així la Fiscalia.

A Said Ben Iazza, l'Audiència Nacional el condemna a 8 anys pel delicte de col·laboració amb organització terrorista i li imposa, a més, la inhabilitació absoluta i especial, així com i la prohibició d'acostar-se a Alcanar durant cinc anys des que complisca la pena de presó.

També et pot interessar

stats