Processats els tres sospitosos pels atemptats de Cambrils i Barcelona

Segons l’Audiència Nacional, havien fet 106 cerques en Internet sobre la Tomatina de Bunyol.

Imatge d'arxiu dels atemptats de Barcelona
Imatge d'arxiu dels atemptats de Barcelona / Europa Press

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha processat Driss Oukabir, Mohamed Houli i Said Ben Iazza, els tres sospitosos que es troben empresonats provisionalment pels atemptats perpetrats a Barcelona i Cambrils l’agost de 2017.

El titular del jutjat central d'instrucció número 4 atribueix a Oukabir i Houli els delictes d'integració en organització terrorista; fabricació, tinença i depòsit d'explosius; i estralls en grau de temptativa; mentre que a Iazza li atribueix el de col·laboració en organització terrorista. 

En la interlocutòria, el magistrat afirma que els tres formaven part d'un "grup radicalitzat l'objectiu del qual era dur a terme atemptats contra els seus enemics, el món occidental".

Els processats es van informar sobre la Tomatina

Segons l’Audiència Nacional, els processats havien fet 106 cerques en Internet sobre la Tomatina de Bunyol. Els plans de la cèl·lula eren fer "un o diversos atemptats de grans dimensions" a Catalunya, en llocs emblemàtics com la Sagrada Família.

Això es veu en les "nombroses fotografies" que guardaven dels estadis de futbol Santiago Bernabeu i Camp Nou, del Museu Thyssen, de la torre Agbar i, fins i tot, de la torre Eiffel.

A més de les 125 cerques en Internet que van fer sobre l'Audiència Nacional, unides a les 106 sobre la Tomatina, van fer 104 cerques sobre l’Alhambra de Granada i 219 sobre l'embassament de Riudecanyes. 

També et pot interessar

stats